Voorbeschouwing beker l vv Dieren ontvangt 1e klasser Alverna

Na het rustweekend door de afgelaste wedstrijd tegen HVCH,
morgen de bekerwedstrijd tegen vv Dieren. Dieren speelt in derde klasse Zaterdag, en in de laatste twee seizoenen werd er steeds een periode gewonnen, maar tot promotie kwam het niet. Dieren bezet op dit moment de vierde plaats in 3A, met 24 punten uit 11 wedstrijden. De ploeg staat nu voor het tweede jaar onder leiding van trainer Wim Kamphuis, en in de selectie zitten twee spelers die we wat beter kennen. Bekendste is Evert Palm die jarenlang bij de Bataven speelde en ook daarmee regelmatig Alverna ontmoette. Ook doelman Joey Wolsink kennen we uit zijn tijd bij Juliana’31. Hij keepte de bekerwedstrijd in November 2017, die Alverna door een doelpunt van Mels Lantang met 0-1 won. Evert Palm is clubtopscoorder met tien doelpunten, gevolgd door Rick Verlaan met negen. Palm viel jl Zaterdag geblesseerd uit, dus of hij er bij zal zijn..?

Dat beker voetbal zo zijn eigen wetten kent is algemeen bekend, ook Alverna heeft in het verleden vaak veel hoger spelende teams de das om gedaan. Maar andersom is dat ook gebeurd. Dus om onderschatting te voorkomen, in 15/16 werd Alverna als hoofdklasser uitgeschakeld door Zaterdag 3e klasser ESA met 3-2. Een jaar later als hoofdklasser uitgeschakeld met 4-1 door Oranje Nassau, ook een Zaterdag 3e klasser, en in 18/19 als 1e klasser in een gedenkwaardige wedstrijd tegen Zondag 3e klasser MASV (2-3). En niet vergeten in de vorige ronde werd 3e klasser Trekvogels pas in de laatste minuut door een eigen doelpunt geveld. Dus is het zaak om scherp en geconcentreerd de wedstrijd aan te gaan, om je niet te laten verrassen. Buiten de geblesseerde Rick van Ginkel, beschikt Zoran Borojevic over een fitte selectie. Doorgaans spelen in bekerwedstrijden vaak de spelers die in de competitie wat minder minuten maken, maar we zullen zien hoe dat ingevuld word.

De wedstrijd begint om 20:15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S Kiremit