OWIOS verliest degradatieduel tegen ASC

In het degradatieduel tegen ASC ’62 trok OWIOS aan het kortste eind en verloor met 1-0 van ASC ’62. Net na rust in een scrimmage in het 5-meter gebied werd de bal uiteindelijk binnengewerkt door ASC ’62 en die voorsprong werd niet meer weggegeven.

OWIOS zit in de hoek waar de klappen vallen. Naast die drie punten verloor OWIOS bij de scrimmage ook doelman Herold Ponstein met een op het oog zware blessure. Ponstein was eindelijk weer fit en keepte zijn eerste competitiewedstrijd. Een corner van ASC ’62 werd in een mêlee van spelers in de doelmond gebracht en na de scrimmage lag Ponstein geblesseerd op de grond en de bal in het net.

OWIOS was de bovenliggende partij, maar ASC ’62 knokte zich langzaam in de wedstrijd en was achterin onverzettelijk. Al na vier minuten had OWIOS de score kunnen openen. Een voorzet van Hendrik Uitslag werd hard binnengeschoten door Cornell Balk, maar met een fantastische redding werd de bal over de lat getikt door de keeper. Balk en Van Haagen schoten vervolgens nog naast. Vijf minuten voor rust kreeg Robin Hop nog een vrije kopkans, maar hij schampte slechts de bal. De beste kans voor ASC ’62 was vlak voor rust, maar in een 1-tegen-1 situatie kwam keeper Ponstein als winnaar uit de bus.

Vlak na rust sloeg het noodscenario toe voor OWIOS en was het Joren Drost die het laatste zetje gaf. Na de treurige aftocht van keeper Ponstein kwam Jacco van Olst in het doel van OWIOS te staan. Na de gewenste voorsprong trok ASC ’62 zich nog verder terug en gokte op sporadische counters om het duel in het slot te gooien. De 2e helft speelde zich bijna volledig op de helft van ASC ’62 af, maar echt uitgespeelde kansen kon OWIOS niet creëren. Het dichtst was Erik van Haagen bij de gelijkmaker, maar zijn schot kwam via de onderkant van de lat het veld weer in. Robin Hop kopte uit een corner net over de lat. In de laatste 20 minuten was het met stormram Hendri Nagelhout pompen of verzuipen. De bal wilde echter voor OWIOS niet goed vallen. Vlak voor tijd schoot Robin Hop zijn doelman nog te hulp om een bal van de doellijn te halen. Door het vele tijdrekken, telde scheidsrechter een ruime blessuretijd toe, maar ook hierin kon OWIOS niet de verdiende gelijkmaker op het scorebord zetten.

ASC ’62 kan drie punten bijschrijven en doet de laatste plaats over aan OWIOS. As. dinsdag om 20.00 uur speelt OWIOS de bekerwedstrijd in de 2e bekerronde tegen Berkum in Zwolle. Komende zaterdag speelt OWIOS haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop om 14.30 uur tegen Sparta Enschede

Opstelling Owios: Ponstein (52. Van Olst), Boon (46. Hoogland) , Veldhoen ©, Hop, Vorsselman, Hamelink, M. Bastiaan (70. Nagelhout), Maat, Van Haagen, Uitslag, Balk