Eenvoudige zege DTS Ede op Hierden waarin Frank Hol hattrick maakt (4-0)

DTS Ede heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week. In eigen huis werd een eenvoudige zege geboekt. Hierden moest er aan geloven en werd met 4-0 opzij gezet. Grote man vandaag aan Edese zijde was Frank Hol die met drie treffers tot de verbeelding sprak. De andere treffer kwam op naam van Anoaur Tmim.

Verslag: René Willemsen
Zaterdag ontving DTS Ede met Hierden een tegenstander die in de onderste regionen verkeerd van de 1e klasse D. Maar van onderschatting kan geen sprake zijn gezien deze sterke competitie. Aan Hierden onthoud DTS Ede nog warme herinneringen aangezien daar afgelopen jaar de periodetitel met een overtuigende overwinning werd behaald.
DTS Ede startte goed en al in de tweede minuut was Remco Speelziek met een lob over de uitkomende keeper dicht bij de openingstreffer. Daarna bleef de druk op de Hierdense defensie. In de twintigste minuut had het op voorsprong moeten komen. Een scrimmage voor de goal werd tot drie keer toe ingezet, maar even zo vaak van de lijn weggewerkt. Amper een minuut later gebeurde dan eindelijk wat al even in de lucht hing. Na een fraaie een twee met Remco Speelziek was het Anouar Tmim die raak schoot; 1-0. In deze fase volgde aanval op aanval en niet veel later lag de tweede bal al in het net. Een klassieke aanval via de over de rechterflank opstomende Bram Holtman werd door Frank Hol afgerond; 2-0. Hierden kwam er maar zelden uit en dan leidde tot ingrijpen van de kant. Na een dubbele wissel herstelde de ploeg zich en zocht het zowaar enige maal de aanval. In de 41e minuut was het dicht bij de aansluitingstreffer toen een goed geplaatste kopbal via de paal naast ging.
In het tweede bedrijf waren er enige slordigheden in de opbouw en Hierden zette vol pressing. Dit zorgde er voor dat, de tot dan toe niet in actie gekomen doelman, Robin Franken enige malen redding moest brengen. Uiteraard ontstond er ook meer ruimte om te voetballen en daar werd door DTS Ede handig gebruik van gemaakt. Zo ook in de 55e minuut toen Frank Hol vanaf het middenveld zelf de aanval opzette. Hij vond op de rechterflank Anouar Tmim in vrije positie, die de bal met een afgemeten voorzet weer afleverde, waarna Frank Hol afrondde; 3-0. Er volgden kansen op meer, maar ook Hierden was enige malen gevaarlijk. De Edese defensie bleef overeind. Er volgden de nodige wisselingen en DTS Ede speelde de wedstrijd vakkundig uit. Tien minuten voor tijd maakte Frank Hol zijn derde en tevens mooiste van die middag. Met een prachtige lob over de uitgekomen doelman Nick Grootkarzijn wist hij andermaal te scoren; 4-0.
Daarmee heeft DTS Ede gedaan wat het moest doen. Komend weekend volgt nog het uitduel tegen KHC in Kampen.
DTS Ede – Hierden 4-0 (2-0)
Doelpunten: 21. Anouar Tmim 1-0, 25. Frank Hol 2-0, 55. Frank Hol 3-0, 80. Frank Hol 4-0
Gele kaarten: Joel van Wijk
DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman, Joel van Wijk, Jordi van Dalen, Jasper Verstraten, Kevin Velthuizen, Michel Hol (70. David Scholte), Anouar Tmim (65. Mohamed Laukili), Jesse Buikema, Frank Hol, Remco Speelziek (80. Geert de Jong).
Hierden:
Nick Grootkarzijn, Yannick Olofsen, Ewout Mulder, Martijn Ruiter (35. Dominique Denzel), William Beelen, Yorick Hogetoorn, Edwin Dekker (72. Laurens Brouwer), Dani Cloteda (35. Rick Boersma), Tim Brockhoff, Donovan Bock, Casper Krop.
_________________________________________________
Verslag Bert Monster
DTS 1 in Ede was de voorlaatste tegenstander voor de winterstop voor Hierden; het kreeg direct al een eerste kans en wel voor Frank Hol, maar
deze schoot net over. Hierden zette daarna goed druk en kreeg haar eerste corner, welke in de zestien meter door een ieder werd gemist.
In de 6e minuut een grote kans voor Bock na voorbereidend werk van Dekker, maar Bock verzuimde te draaien en te schieten maar gaf af aan
Brockhoff die de bal tot corner schoot; aan de andere kant was het Jasper Verstraten die naast schoot.
En zo waren de eerste tien minuten in redelijk evenwicht. In de 11e minuut, een goede pass van Bock op Ruiter, die te zacht inschoot op doelman Robin
Franken. In die zelfde minuut kon Bock even later, de bal net niet panklaar leggen voor Beelen.
Twee minuten later schoot Krop, na aangeven van Cloteda, de bal in handen van doelman Franken.
In de 19e minuut overleefde Hierden een grote scrimmage in het doelgebied van Grootkarzijn en twee minuten later was het toch DTS dat de score opende,
door een schuiver in de verre hoek van Anouar Tmim: 1-0.
In de 25e minuut werd Hierden afgetroefd in effectiviteit, doordat Hol, na voorgeven van Bram Holtman, de 2-0 wist binnen te tikken.
Binnen de Hierdense formatie namen Boersman en Denzel de plaatsen in van Ruiter en Olofsen in de 34e minuut en leefde Hierden wat op en wist
meer druk te zetten in het strafschopgebied van DTS.
Tot de rust was er in de 37e minuut nog een goede aanvalsopzet tussen Denzel en Dekker, die net Cloteda niet wisten te bereiken en trof uit één van enkele
hoekschoppen, Denzel nog de paal.
Na de rust kreeg Hierden enkele corners te nemen , maar DTS was in de overname levensgevaarlijk en counterde snel in de 57e minuut naar een 3-0 voorsprong,
door een goal van, opnieuw, Hol.
DTS hield daarna de bal in de ploeg en speelde die rond en Hierden moest toekijken; in de 64e minuut loste Boersma nog een schot van afstand, dat net naast ging.
Brouwer kwam Dekker nog vervangen in de 72e minuut en Hierden drong wel aan in het laatste kwartier, maar kwam niet meer tot een tegentreffer, die
was wel weggelegd voor Hol van DTS, die met zijn derde doelpunt, de eindstand bepaalde op 4-0.
Opnieuw puntenverlies voor de “rode brigade ” en hoopt Hierden in de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen DOS’37 uit Vriezenveen, het 65 jarig jubileum van de club, luister bij te
zetten met toch een goede afsluiting, in de vorm van een overwinning.