Voorbeschouwing HVCH – Alverna

Zondag vervolgd Alverna de competitie met de uitwedstrijd in Heesch tegen HVCH, en mogen dan weer echt de “wei” in, getuige de uitspraak van HCVH coach Roy de Haan na de wedstrijd tegen NEC,” Sommige kansen kregen we door goed voetbal, maar door het slechte veld was verzorgd voetbal niet mogelijk”.  De van Quick 1888 overgekomen trainer is overigens een bezig ‘baasje’ want naast trainer van HVCH is hij ook trainer van Zaterdag hoofdklasser Duno uit Doorwerth. HVCH zag in de zomer z’n twee topscorers vertrekken, Tom Hekerman (11 dlp) zag na een jaar toch meer heil in het “bierteam’ dan in het vlaggenschip van HVCH en ging lager spelen, en ook Lars van Lee(7 dlp) vertrok geblesseerd richting Avesteyn. Quincy Broers en Mustafa Seddiqi gingen naar sv Top, en back Kevin Mangandu naar real Lunet. Samuel Eleonora kwam terug van BVC’12, Freek van Eembergen van DESK en Fahit Cakici kwam met de trainer mee van Quick. Verder werd de selectie aangevuld met eigen jeugdspelers waarvan Stijn vd Hurk (5 dlp) en Tim Kamp(3 dlp) het goed doen. HVCH startte de competitie goed en stond na vijf rondes op de tweede plaats, hierna werd er sinds 13 Oktober geen wedstrijd meer gewonnen en zakte de ploeg naar de negende plaats met 13 pnt, wat natuurlijk maar vier punten minder is als het op de tweede plaats staande Brabantia.

Alverna kent een seizoenstart wat sinds jaren niet meer voor kwam. Stond Alverna in het seizoen 17/18 na tien wedstrijden op 11 pnt, vorig seizoen ging al iets beter met 14 pnt, dit jaar zijn al 22 pnt gehaald. Bij winst in Heesch gaat Alverna als “Herbstmeister” de winterstop in. Dat zal geen ‘appeltje eitje’ worden getuige de geschiedenis tegen HVCH, onderling werd er twee keer verloren en twee keer gelijk gespeeld door de Alvernezen. Gelukkig voor Alverna zijn matchwinners van die wedstrijden Mustafa Seddiqi en Tom Hekerman er niet meer bij. Bij winst worden er meer ‘records’ verbroken, maar die houden we nog even onder de pet. Rick van Ginkel zal zeker niet van de partij zijn, hij blesseerde jl Zondag zijn enkel en is waarschijnlijk dit kalenderjaar uitgeschakeld. Volgens trainer Zoran Borojevic begon bij Jari ‘de muur’ van Ginkel na 1935 speelminuten (21.5 wedstrijd sinds 10 Aug) wat cement af te brokkelen, maar een paar ‘rustige’ trainingen zullen dat weer ‘bij voegen’. Mels Lantang en Andac Cakici trainden apart van de groep, maar zullen Zondag wel beschikbaar zijn, ook doelman Niek van Ginkel is na zijn vervelende voetblessure weer vol in training.

De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. Meijers die garant staat voor doelpuntrijke Alverna wedstrijden, hij floot Alverna vorig seizoen tegen Rhode (5-1 winst) en tegen sv Top (1-4 verlies)