Jong De Graafschap verslaat in regioderby Jong Vitesse , gelijkspel beloften NEC

Maandagmiddag heeft Jong De Graafschap op Papendal verrassend eenvoudig de reserves van Vitesse verslagen. Na een 0-3 ruststand won de formatie uit Doetinchem uiteindelijk met 1-4 dankzij twee doelpunten van linkermiddenvelder Quinn Vervelde en goals van spits Joey Lieshout en centrale verdediger Milan Hilderink. Voor de beloftenploeg van Vitesse, dat zonder selectiespelers aantrad, was de aanvalsleider Nikos Agrafiotis trefzeker. Met nog een speeldag op het programma staat Vitesse op plek negen en De Graafschap op de tiende positie. Beide ploegen spelen na de winterstop in poule B.

Maandagavond heeft Jong NEC in Nijmegen niet kunnen winnen van de beloftenploeg van Excelsior Rotterdam. Ondanks de aanwezigheid van onder meer Frank Sturing, Cas Odenthal, Etien Velikonja en Randy Wolters eindigde het duel op De Eendracht in een 1-1 remise. Voor de thuisploeg was middenvelder Thomas Beekman in de vijfentwintigste minuut na een vlotte aanval over links trefzeker. Door de puntendeling heeft Jong NEC plaatsing voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand. De Nijmegenaren staan nu op plek zes en moeten het laatste duel uit bij RKC Waalwijk 2 winnen en hopen op puntverlies van Jong VVV in de laatste wedstrijd uit tegen de beloften van Fortuna Sittard.

©Door onze redactie