Dikverdiend punt voor OWIOS in Oldenzaal

OWIOS heeft zaterdagmiddag een verdiend punt overgehouden tegen Quick’20 uit Oldenzaal.  In een hectische slotfase leek OWIOS met de wedstrijd winnend af te sluiten, maar in de 88e werd na hands van een OWIOS verdediger de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. Doelman Jacco van Olst leek de bal te stoppen maar kreeg de bal net niet op tijd onder controle.  Eindstand 2-2.

Quick’20 had aanvankelijk het betere van het spel, zonder tot echte kansen te komen. Aanvoerder Milan Braam bracht regelmatig zijn aanvallers in stelling, maar OWIOS had verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Aanvallend kon OWIOS nog geen vuist maken al was Mike Bastiaan dichtbij een doelpunt, maar kwam bij de tweede paal een teenlengte te kort om binnen te tikken. Doelman Jacco van Olst redde enkele malen prima, maar was in de 40e min kansloos toen balverlies op het middenveld Nuchelmans in staat stelde Milan Braam alleen voor het doel te zetten: 1-0.  Bijna kwam OWIOS in de 45e min nog gelijk toen een ban bijna in het doel caramboleerde doch via de paal naast ging.

In de 2e helft een veranderd spelbeeld. Vanaf de aftrap had OWIOS het beste van het spel en drukte Quick’20 terug, op jacht naar de gelijkmaker.  In de 51e min had OWIOS al sucdces toen een hoekschop werd doorgekopt en door Bennie Veldhoen over doelman Vis in het doel kopte: 1-1.  OWIOS ging door en kreeg twee grote kansen op een voorsprong. De doorgebroken Hendrik Uitslag werd op het laatste moment nog de voet dwars gezet en Corné Hamelink schoot van dicht bij hard in, maar op de doelman.  Geheel onverwachts leek OWIOS weer op achterstand toen de verder goed spelende Bennie Veldhoen fout verdedigde en een overtreding maakte op een Quick’20 aanvaller. De scheidsrechter vond deze overtreding rijp voor een strafschop. Milan Braam schoot in, maar met een reflex redde Jacco van Olst.  Deze opsteker gaf OWIOS vleugels en Quick was rijp voor de sloop. Dat de goal zou vallen was een kwestie van tijd, en in de 72e min was het raak. Een mooie pass van Erik van Haagen bereikte Cornel Balk die de uitgekomen doelman Vis verschalkte: 1-2.

Met Hoogland voor de leeg gespeelde van Haagen trachtte OWIOS de 1-2 over de streep te trekken. Quick’20 speelde alles of niets. In de 88e min volgde na een hoekschop een scrimmage, de bal werd weer ingebracht en raakte de arm van Vorselman. Strafschop besliste de arbiter. De ingeschoten strafschot leek weer gestopt te worden door van Olst, maar hij was net te laat om de bal voor de doellijn te stoppen: 2-2.  Van Olst redde in blessure tijd nog een keer uitstekend en zo het verdiende punt voor de Oldebroekers.

OWIOS heeft ook deze wedstrijd weer laten zien dat het veel te laag staat op de ranglijst.