“Clubman” Peter Gerritsen neemt na vijf jaar afscheid bij derdeklasser ESA

In een persoonlijk gesprek met hoofdtrainer Peter Gerritsen heeft het bestuur besloten om het contract met Peter niet te verlengen. Na 5 jaar is het volgens het bestuur tijd voor een nieuw gezicht voor de groep van het eerste elftal.

Door het nieuws al betrekkelijk vroeg naar buiten te brengen hebben zowel ESA als Peter ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer en uitdaging.

Peter is een ‘man van de club’. Hij voetbalde zelf 17 jaar in de hoofdmacht van ESA. Na zijn periode als jeugdtrainer en drie jaar assistent-trainer van het eerste elftal werd Peter voor aanvang van het seizoen 2015-2016 door het bestuur aangesteld als hoofdtrainer. Peter is een belangrijke schakel geweest in de ontwikkeling van de jeugdopleiding van ESA en van de doorstroom van jeugdspelers naar het eerste elftal door middel van samenwerking met JO 19, O23, ESA 2 en het eerste elftal. Hij is onderdeel van het ESA Team Voetbal en nauw betrokken bij beleidsvorming en de ontwikkeling van het technische beleidsplan bij ESA.

Onder zijn leiding pakte ESA in dat eerste seizoen een periodetitel in de derde klasse A, maar in de nacompetitie slaagde de Arnhemse ploeg er niet in promotie af te dwingen. Dat lukte wel in het seizoen erop. In de finale van de nacompetitie was ESA over twee wedstrijden te sterk voor Keizerstad.
Het verblijf van ESA in de tweede klasse bleef beperkt tot een seizoen. De ploeg eindigde als laatste en daarmee was degradatie een feit. Afgelopen seizoen streed ESA lange tijd om een plek in de nacompetitie maar de ploeg van Peter Gerritsen stond uiteindelijk met lege handen. ESA eindigde als vijfde.

ESA behoort dit seizoen weer tot de titelkandidaten in de derde klasse A. De Arnhemse ploeg staat momenteel op derde plaats met 17 punten uit 8 duels. FC Zutphen is koploper met 19 uit 8, het Oosterbeekse OVC’85 bezet de tweede plaats met 18 uit 8. Wij hopen dat Peter en zijn spelersgroep dit jaar tot een prachtige afsluiting komen van een mooie periode.