TEC lijdt in blessuretijd onverdiende nederlaag tegen GVVV (FOTOREEKS)

G.V.V.V. heeft zaterdagavond in de slotminuut van de wedstrijd de volledige buit weten te behalen op bezoek bij TEC. Jesse van Nieuwkerk scoorde diep in blessuretijd de winnende treffer: 1-2. 

Op sportpark De Lok begon G.V.V.V. sterk aan de wedstrijd en had het in de openingsfase veruit de meeste dreiging. De thuisploeg werd door de blauwhemden ver terug op eigen helft gedrongen, maar echte kansen leverde het G.V.V.V. niet op. Na een klein kwartier viel de eerste noemenswaardige mogelijkheid te noteren, nadat een voorzet van Jeremy de Graaf bijna door een speler van de thuisploeg achter zijn eigen doelman werd gelopen. Gelukkig voor hem belandde het speeltuig net aan de goede kant van de paal, waardoor er een hoekschop voor G.V.V.V. overbleef.

 

Na ruim een halfuur spelen had TEC zich wat meer onder de druk van G.V.V.V. uitgespeeld en kon het zelf wat kansjes gaan noteren. Zo stichtte de ploeg gevaar uit een hoekschop, al kon niemand van de thuisploeg tegen een snelle hoekschop aanlopen.

Ook de tweede helft begon G.V.V.V. sterk aan de wedstrijd. De Veenendalers waren goed uit de kleedkamer gekomen en het leek dan ook wachten op een treffer voor de ploeg van trainer Niek Oosterlee. De waarheid was na zestig minuten spelen anders, toen TEC via een ingestudeerde vrije trap de openingstreffer op het scorebord schoot. Met een breedtebal over de grond werd de vrije trap aan de rechterkant van het doel gebracht, waarna het met een bekeken pass op de linkerflank bij Migiel Zeller terecht kwam. Die schoot het speeltuig hard in de korte hoek binnen, waarmee hij TEC op voorsprong bracht.

Tien minuten later kreeg G.V.V.V. de mogelijkheid om de score gelijk te trekken, nadat scheidsrechter Rozendal had gefloten voor een strafschop. Jesse van Nieuwkerk werd in een druk zestienmetergebied tegen de voet gelopen, waarna de arbiter besloot de bal op de stip te leggen. Het was voor Berry Powel een koud kunstje om de geboden kans hard tegen de touwen te schieten: 1-1. Diezelfde Powel kreeg vijf minuten voor tijd een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar het schot van de aanvaller werd vanuit de draai hard langs het doel geschoten.

Diep in blessuretijd kroonde Jesse van Nieuwkerk zich tot matchwinner. Een lange bal naar voren werd door de Tielse doelman Jan Schimmel verkeerd ingeschat, waardoor de lange Van Nieuwkerk de goalie voor was en de bal over hem heen kopte recht in het lege doel.

Fotograaf Marco Oomen               Tekst: GVVV

KLIK HIER VOOR HET ALBUM