SC Millingen ontvangt gretig cadeautjes van Aquila (6-1)

Thuis in Dreumel was men vanwege de 11e van de 11e in carnavalstemming maar het voetbalteam van Aquila was al in gedachten bij Sinterklaas. De bezoekers bleven maar cadeautjes uitdelen waardoor Millingen een ruime zege van 6-1 aan kon laten tekenen.

Aquila had een lange rit achter de rug en dat leek het elftal in het begin parten te spelen. In de derde minuut was het al raak: Maarten Smits liet vanaf afstand een pegel vertrekken die Aquila keeper Rick Termeer teveel was: 1-0. De thuisclub maakte zich niet druk maar werd in de 11e minuut wakker geschud. Een knal van Aquila aanvoerder Thijn Remmits kon keeper Haukes met moeite keren. De rebound was voor Mamadou Conté die de stand egaliseerde: 1-1. De blauw zwarten waren even aangeslagen maar de ploeg kwam daarna weer in het ritme. De Hove-trein denderde door en Dirk Spann zorgde met een zwabber vrije trap voor een nieuwe voorsprong: 2-1. Door een fout van Wout Elsen kreeg Maarten Smits de vrije ruimte en die stelde Niels Wingels in staat om voor een ruststand van 3-1 te zorgen.

Na de thee liet Mamadou Conté door toedoen van Chiem  Haukes de mogelijkheid op de 3-2 voorbij gaan. Het publiek zag dat het aan de andere kant wel meteen raak was. Nu ging Aquila aanvoerder Remmits in de fout die Sam van der Velden dankbaar accepteerde 4-1. Aquila bleef maar aardig voor Millingen. Vanaf de middellijn mocht Maarten Smits ongehinderd oprukken en tegen zijn inzet was keeper Termeer opnieuw kansloos.: 5-1. Het slot akkoord was voor Dirk Spann die vanaf 25 meter uit een vrije trap het vijandelijke net nogmaals liet trillen: 6-1.

De wedstrijd begon 10 minuten te laat en moest ook nog een keer onderbroken worden. Keeper Chiem Haukes wilde Epke Zonderland imiteren en ging in de warming up aan de lat hangen. Daar bleek het aluminium deze keer niet tegen bestand, het doel hing behoorlijk scheef en moest gerepareerd worden.

Opstelling SC MILLINGEN:

 

Chiem Haukes, David Rüben (aanvoerder), Daan Arnts, Bram Slotboom (Freek Janssen), Rick Wolsing, Dirk Spann, Frenk Huisman, Menno Houkes, Niels Wingels (Danny Penninx), Maarten Smits en Sam van der Velden (Thom Celissen).

Opstelling AQUILA:

 

Rick Termeer, Tim Termeer (Dennis van Gessel), Rick Pruijn, Wout Elsen (Joep van Baren), Willem van Welie, Roy Pruijn, Roy Stuive, Mees van den Heuvel, Thijn Remmits (aanvoerder), Teun van Mourik en Mamadou Conté (Brent Kolvenbach).

 

Verslaggever Hein van de Wal