OWIOS doet zichzelf te kort tegen PH uit Almelo

OWIOS is er zaterdagmiddag niet in geslaagd een einde aan de reeks van 5 nederlagen te brengen. De thuiswedstrijd tegen het Almelose PH ging met 2-3 verloren.  Een geheel onnodige nederlaag die OWIOS aan zichzelf te wijten had. Afbeelding

OWIOS begon goed aan de wedstrijd, met aanvallend spel en goed in de duels werd PH op eigen helft vastgezet. Na enkele mooie aanvallen die net niet verzilverd konden worden, kwam OWIOS in de 15e min op voorsprong. Een aanval over links bracht de bal bij Cornel Balk die goed inschoot: 1-0.  In de 20e min kwam wederom Balk goed door, maar diens voorzet werd net onderschept.  In de 25e min maakte Hendri Nagelhout op rand strafschop

gebied een overtreding wat hem een gele kaart opleverde en PH een vrije trap. Deze vrije trap werds hard door Sam Hesselink binnen geschoten: 1-1.  5 minuten later maakte Hendri Nagelhout op het middenveld een onnodige overtreding. Dit leverde hem een 2e gele kaart en dus rood op. Voor OWIOS de moeilijke opgave met 10 man de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Vlak voor de rust kreeg OWIOS nog een goede kans op de voorsprong maar de voorzet van Cornel Balk werd net voor het doel gemist. Ook met 10 man bleef OWIOS het beste van het spel houden, maar liep toch tegen een doelpunt op in de 52e min, toen een diepe bal niet door Boon kon worden onderschept, waarna Sander Bekhuis doelman van Olst kon passeren: 1-2. Mart Bekhuis schoot een vrije trap nog hard via de lat over maar OWIOS bleef PH vast zetten. In de 59e min werd Cornel Balk diep gestuurd. Diens voorzet bereikte Hendrik Uitslag die op moment van schieten ten kostte van een overtreding

werd gestuit. De strafschop werd onberispelijk door Bennie Veldhoen ingeschoten: 2-2.

Nog geen 3 minuten kon OWIOS genieten van de gelijkmaker, of het stond al weer achter.            Robin Hop maakte een overtreding in het strafschop gebied en de toegekende strafschop werd in geschoten door Sam Hesselink; 2-3.  Met de van een blessure herstelde Erik van Haagen voor Patrick Bastiaan ging OWIOS op jacht naar de gelijkmaker. Kansen kreeg OWIOS legio in de laatste 25 minuten, de bal wilde er alleen niet in. Corné Hamelink schoot van dichtbij keihard op de lat, doelman Lars Kroezen stopte een schot van Hendrik Uitslag en tikte een goed schot van Erik van Haagen uit de kruising. Dé uitgelezen kans op de gelijkmaker kreeg Bennie veldhoen, toen Balk op links iedereen passeerde maar diens voorzet werd van dichtbij hard overgeschoten. OWIOS deed zich deze middag zelf te kort. Het spel gaf echter wel hoop op betere tijden. Volgende week staat in Zwolle de bekerwedstrijd uit de 2e ronde tegen Zwolsche Boys op het programma. Aanvang 14.30 uur.