Nieuwe herfstdip dreigt voor Duno na onnodige en dure nederlaag in Ridderkerk

Duno heeft zich niet kunnen revancheren voor de nederlaag in de topper tegen AZSV. In Ridderkerk verloor de gehavende formatie van trainer Roy de Haan onnodig met 1-0 van degradatiekandidaat Rijsoord. Duno is inmiddels gezakt naar de vierde positie in de Hoofdklasse A met een achterstand van vier punten op koploper AZSV en een punt achter Sportlus’46 en DHSC. 

Tegen Rijsoord speelde Duno weer met een nieuwe centraal duo achterin. Door blessures van Jochem Jansen, Hanso Cooke en Mats Grotenbreg speelde aanvoerder en sterkhouder Renzo van Duren nu centraal achterin met middenvelder Bart van Brakel. In de eerste helft op Sportpark Rijsoord was Duno veel sterker dan de thuisploeg en waren Emilj Astamirov, Giovanni Scharrenberg (lat), Roy Talsma (tweemaal), Koen Huntelaar en Shapoul Ali dichtbij een verdiende openingstreffer die echter uitbleef. Met wind tegen verloor Duno in de tweede helft langzaam de grip op de wedstrijd en was het aan doelman Patrick ter Mate te danken dat het lang 0-0 bleef. Nadat Rijsoord een kwartier voor tijd op voorsprong kwam, probeerde de formatie uit Doorwerth vergeefs een remise af te dwingen. Ook het inbrengen van de aanvallers Andreas Dusink, Joey Godee en de weer fitte Kurtley de Windt leverde niets op.

Na de knappe serie van vijftien punten uit vijf duels met onder meer overwinningen op Achilles Veen, Jodan Boys en Sportlust’46 dreigt voor de club uit Doorwerth net als een seizoen eerder een herfstdip. Zaterdag moet Duno zich in Alphen aan den Rijn tegen middenmoter ARC herpakken om een vrije val op de ranglijst te voorkomen.

 

©Door onze redactie