Eerste competitie nederlaag van DZC VR1 thuis tegen Oranje Nassau VR2

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd DZC vr1 – Oranje Nassau VR2 op het programma. Na het verlies van vorige week in de bekercompetitie hadden we wat recht te zetten. Vol goede moed en met passie begonnen we aan de warming-up. De muziek op de achtergrond gaf ons een extra boost. Ook willen wij alvast twee speelsters bedanken. Keepster Nora en rechtsback Lynn van de MO19-1. Omdat zij met ons meededen na hun eigen wedstrijd konden wij er als volledig team staan.
Na het startsignaal van de scheidsrechter werd er scherp aan de wedstrijd begonnen. Helaas kwam Oranje Nassau na goed combinatiespel al snel voor ons doel. Een 1 op 1 situatie werd buiten het bereik van onze keepster binnen geschoten, 0-1 achter.Image may contain: one or more people, people playing sports and outdoor
Schouders eronder en doorgaan met nog zo veel minuten op de klok. Oranje Nassau zakte ver terug op de momenten dat wij aan bal waren. Vanuit achter hadden wij dus veel ruimte om op te kunnen bouwen. We wilden de bal het werk laten doen, alleen konden we elkaar op het veld moeilijk vinden. Wij leverden meerdere momenten de bal in bij de tegenstander. Zij speelden dit uit door snelle passes op snelle spelers te spelen. Hierdoor zijn er wat gevaarlijke situaties ontstaan, maar door onze wil om te winnen bleef de 0-2 uit.
Zelf kregen wij ook een aantal kansen. We voelden dat er meer in zat en kregen wat beter grip op de wedstrijd. Er werd meer arbeid geleverd en we lieten meer kracht zien. Vlakbij het 16 meter gebied werd één van onze speelsters neergehaald en dit leverde een vrijetrap op. Jara ging achter de bal staan en wist op mooie wijze de bal over de muur in het doel te krijgen! Daar was de gelijkmaker na 35 minuten!
We wilden er voor rust nog een doelpuntje bij hebben. Om de druk wat op te voeren werd er vanuit achter een speelster wat doorgeschoven naar voren. Dit had vrij direct ook consequenties voor onszelf, doordat er meer ruimte achterin vrij kwam. Nadat er een lange bal over onze achterste linie heenging, kon de aanvaller van Oranje Nassau deze aannemen en binnenschieten. 1-2 achter.
Een tegenvaller. Maar net voor rust werd er weer een speelster van ons neergehaald, ditmaal binnen het 16 meter gebied. De penalty werd rustig binnengeschoten door Wieke en zo kwamen we weer op een gelijke stand! Met 2-2 de rust in.
In het begin van de tweede helft waren er kansen voor beide ploegen en je zag dat beide ploegen de drie punten wilde hebben. Na een aanval van Oranje Nassau kwam de bal voor ons doel en deze werd ongelukkig in eigen doel gewerkt. De 2-3 achterstand was even een domper. We lieten ons meer terugdringen door de tegenstander en gingen wat slordiger spelen door de druk. Op dit moment kwamen we dan ook achter met 2-4.

In plaats dat wij de koppies lieten hangen, gingen we er juist met steun van de vele toeschouwers weer voor! We vochten voor de bal en voelden dat we meer konden dan we lieten zien. Dit was in het resultaat te zien. De bal kwam in het 16 meter gebied van de tegenstander terecht. De keepster kwam uit en wilde de bal pakken. Sanne en Marley lieten hier vechtlust zien en knokten voor de bal. Hierdoor kwam de bal voor voeten van Wieke terecht die de bal in het doel kon tikken. Een stand van 3-4 liet ons in meer geloven!
Er werden meerdere speelsters van ons naar voren geschoven. De tegenstander merkte de druk die we gaven en het werd erg spannend de laatste minuten. De tegenstander liet zich ver inzakken en hierdoor voelde het alsof we tegen een muur speelden. Door de ruimtes die bij ons achterin ontstonden is Oranje Nassau af en toe nog gevaarlijk geweest. Maar bovenal waren wij aan het vechten om er nog één doelpunt bij in te schieten. Helaas is dit niet gelukt en zijn we tegen ons eerste verlies in de competitie aangelopen.
Dit was een wedstrijd om van te leren en we zullen de beelden zeker terug gaan kijken.
Volgende week spelen we uit tegen Klarenbeek VR1, een degradant uit de hoofdklasse die de laatste weken uitstekende resultaten laat zien.

Door: DZC VR1