Nunspeet thuis kansloos tegen koploper SVZW (SAMENVATTING)

Scheidsrechter Gerbert Stegeman uit Rijssen was aangewezen om de uitwedstrijd  van SVZW in en tegen vv Nunspeet te leiden en deed dat onder welhaast zomerse omstandigheden. Iedereen wil winnen van de koploper en dus was ook Nunspeet erop gebrand om in eigen huis een goed resultaat neer te zetten. Eindstand 0-3.


Dat lukte zeker in de beginfase niet want de ploeg strooide met foutieve passes, zodat de gasten steeds simpel in balbezit bleven en duidelijk de sterkere partij waren. De eerste corner was dan ook voor SVZW in de 4e minuut van waaruit Yessin Maskoul over kopte en vijf minuten later had Nigel Michels alle pech toen hij op de paal mikte. In die fase was Michels alom aanwezig door een geblokt schot en eentje dat over het Nunspeter doel verdween. Na ruim een kwartier noteerden we de eerste gele kaart in deze wedstrijd, uw verslaggever vergat te noteren wie de ontvanger ervan was bij Nunspeet. Opnieuw kansen voor SVZW in de 20e minuut, Yessin Maskoul schoot recht in de handen van doelman Sean Poot van Nunspeet. De thuisploeg kreeg haar eerste corner in de 21e minuut en uit de counter ging Jesper Middelkamp er als een haas vandoor maar stuitte op doelman Sean Poot. SVZW verzuimde in dat eerste halfuur dus (ruim) afstand te nemen, want ook het schot van Joran Pot verdween naast doel. Er moest een handsbal binnen de beruchte lijnen aan Nunspeet zijde aan te pas komen om de impasse te doorbreken, Peter Huijgen was de ongelukkige veroorzaker. Zoals gebruikelijk voltrok aanvoerder Robin de Jong het vonnis, hij scoorde zijn vijfde doelpunt, waarvan vier (!) uit een penalty. De dik verdiende 0-1 prijkte nu op het scorebord, maar in de 35e minuut was Nunspeet akelig dichtbij de gelijkmaker via de gevaarlijke Job Hoogedoorn, SVZW doelman Julian Bakker bewees nog maar weer eens zijn vorm. Drie minuten later een misverstand achterin bij de gasten uit Wierden, die daar alsnog aan de gelijkmaker ontsnapten. Vlak voor rust snelde Yessin Maskoul op Nunspeet doelman Sean Poot af, maar de rappe Maskoul faalde in de afwerking en dus werd de ruststand bereikt met een verdiende 0-1 voorsprong hetgeen gezien het overwicht en het aantal kansen natuurlijk veel te krap was.

Lees meer

Video: Cor Fidder