Zondag 4Dl Top vijf neemt afstand, zondag topper in Beek en lastig duel GVA

Na vijf speeldagen is er een duidelijke kopgroep ontstaan in de 4e klasse D van het zondagvoetbal. GVA en SC Doesburg versloegen zondag Arnhemia en GSV’38 met 5-1 en zijn nog zonder puntverlies. 

Samen met Jonge Kracht, ’t Peeske en Angeren vormen zij de top vijf die al een aanzienlijk gat heeft geslagen met de middenmoot. Door de knappe zege van Loo op Loil van afgelopen zondag zijn nog drie ploegen puntloos: Arnhemia, Loil en CHRC. Dit trio wacht ook komend weekend weer een zware wedstrijd tegen een sterke opponent.

Op Sportpark De Kolkstede in Beek treffen zondag ’t Peeske en SC Doesburg elkaar. Beide ploegen kennen een uitstekende competitiestart, al was het programma van ’t Peeske tot dusver relatief eenvoudig. De formatie uit het Montferland versloeg CHRC, Loo, Loil en RVW en verloor alleen met 1-2 van GVA. Tegen de nog ongeslagen promovendus SC Doesburg wordt zondag ongetwijfeld meer duidelijk over de ware kracht van de thuisploeg. Na het fantastische kampioensjaar bewijst SC Doesburg op een hoger niveau ook heel makkelijk te scoren en overtuigend te kunnen winnen. Na eerdere zeges op Sprinkhanen, SC Westervoort en CHRC werd afgelopen zondag erg knap afgerekend met middenmoter GSV’38: 5-1.

Koploper Jonge Kracht en promotiekandidaat Angeren wacht zondag een relatief eenvoudige thuiswedstrijd die normaal gesproken geen probleem mag opleveren. Het nog puntloze Arnhemia komt op bezoek in Huissen en Angeren speelt thuis tegen het als voorlaatste geklasseerde Loil. In Doornenburg wacht het sterke GVA wel een lastige wedstrijd wanneer SC Westervoort op bezoek komt. De formatie van trainer Harold Dengerink kende een valse start, maar won de laatste twee duels wel. Zondag werd met goed veldspel verrassend eenvoudig met 0-3 gewonnen bij Groessen.

In Giesbeek staat zondag het middenmootduel tussen GSV’38 en Sprinkhanen op het programma, terwijl Groessen op bezoek bij hekkensluiter CHRC ongetwijfeld op zoek gaat naar sportieve revanche. In Loo staat het zes punten duel tussen Loo en RVW op het programma, beide ploegen promoveerden na een felle onderlinge titelstrijd uit de vijfde klasse. Wint Loo komt het gelijk met RVW en vindt het aansluiting in de middenmoot. Bij winst slaat RVW een flink gat op de onderste regionen.

Programma 27 oktober:

GSV’38- Sprinkhanen
Angeren- sv Loil
GVA- SC Westervoort
CHRC- Groessen
’t Peeske- SC Doesburg
Jonge Kracht- Arnhemia
Loo- RVW

©Door onze redactie