PB l SEH Heerde winnaar van Gulden gids award 2019!

De jury had er geen eenvoudige klus aan om te bepalen welke drie gidsen in de prijzen zouden
vallen. Want hoewel het aantal inzendingen wat tegen viel (25 tegen 35 vorig jaar)), was de kwaliteit hoog. Opvallend was dat er heel wat verenigingen voor de eerste keer meededen. Ook is, blijkens de inhoud, de intentie van de makers divers. Heeft de stand van zaken rond het eerste elftal prioriteit of  wordt er gekozen voor het geven van brede informatie over de hele vereniging. Hoe dan ook, ons is een inkijkje gegund in het wel en wee van 25 verschillende verenigingen met één gemene deler:

Trots op de club. Het best verwoord in de verhalen van mensen die zich al jaren lang belangeloos inzetten voor hun vereniging of van families die van generatie op generatie het DNA van hun cluppie door hebben gegeven. Waar opa zijn jarenlange carrière afbouwt bij het walking-football en kleinzoon-of dochter in de JO8 of JO9 aan het begin staat van een voetbaldroom die hopelijk nog lang niet wordt verstoord. Het heeft ons veel leesplezier gegeven.
3 e plaats. Eervolle vermelding beloond met €100  SV Zeilberg

“Hiermee presenteren wij u onze eerste seizoen-gids ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan”. Zo  begint voorzitter Theo Manders zijn voorwoord. En het is meteen een schot in de roos. De opzet is  het wij-gevoel in de diverse verhalen te laten doorklinken en dat is, door de diversiteit van  invalshoeken, zeker geslaagd. Het gaat van selectie-elftallen tot voetbalplezier in de kelderklasse, van  het leger vrijwilligers(“de helden van de velden”) tot de vele evenementen die worden  georganiseerd, waarbij het mes aan twee kanten snijdt: Reuring binnen de vereniging en een flinke  financiële injectie voor diverse projecten binnen de club. Een dikke plus is ook dat dat niet alleen van  ieder team een foto is geplaatst, maar ook van (bijna) alle mensen die een specifieke taak/functie
vervullen, zodat je meteen weet wie je waarvoor moet hebben. Een rustige opmaak waarbij de
clubkleuren Geel-Zwart goed gedoceerd terug komen maken deze gids tot een prettig te lezen
naslagwerk.

2 e plaats. Eervolle vermelding beloond met € 100 BVV Barendrecht

Een kloeke gids. 95 bladzijden. Natuurlijk voor een deel ingevuld met advertenties, maar het is niet  zo dat het de leestekst in de weg zit. Er is gewoon veel te melden. De club speelt na degradatie met  het eerste elftal in de derde divisie. Wonden likken en weer kop op. Dat lees je in de verhalen rond  het vlaggenschip. Maar de vereniging heeft veel meer te bieden dan een team op divisieniveau. Zo  organiseert men in samenwerking met de coaches betaald voetbal jaarlijks een groot toernooi voor

G-voetballers, dat inmiddels landelijk grote bekendheid geniet. Trainers komen aan het woord, het jeugdvoetbal komt aan bod en niet te vergeten het damesvoetbal waarmee men stevig aan de Weg  timmert. Ook talrijke vrijwilligers passeren de revue. Maar omdat woorden soms te veel en toch niet toereikend zijn, geven tal van goed geschoten actiefoto’s een fraaie inkijk in de vereniging. Kortom een fraai vormgegeven gids met goed geschreven verhalen. Een visitekaartje waarmee je voor de dag kunt komen.

1 e plaats. Winnaar Gulden Gids Award, beloond met € 250 SEH Heerde

“Wij zijn SEH” Dit is niet slechts de verwijzing naar de inhoud van de gids, het is de naam die de gids draagt. Dat schept verwachtingen, maar vraagt ook om een overtuigend verhaal in woord en beeld.
Daarin is de redactie ruimschoots geslaagd. De verhalen zijn vlot geschreven en lezen lekker weg. Ze gaan natuurlijk over voetbal in alle geledingen. Dus wordt er niet alleen geschreven over het vlaggenschip , maar ook over het G-voetbal, dames – en meidenvoetbal en de veteranen van de 35+.Er is veel aandacht voor de jeugd, tot de allerkleinsten aan toe en trainers ontvouwen hun visie op het edele voetbalspel. Vrijwilligers komen aan bod, zoals de jonge ouderen die wekelijks onderhoud plegen op de accommodatie. De EHBO-ers en de jeugdscheidsrechters. Verrassende verhalen zijn er ook over opbloeiende liefdes, club overstijgende vriendschappen en een leider die zijn 50-jarig jubileum viert. Je leert de vereniging kennen in al zijn geledingen. Het straalt saamhorigheid en daadkracht uit. En last but not least: De kwaliteit van de foto’s en de speelse opmaak zijn onderscheidend en maken het geheel tot een gids waarmee je voor de dag kunt komen.


Vakwerk! Een verdiende winnaar.