Voorbeschouwing l WVF ontvangt thuis Owios

OLDEBROEK – Zaterdag speelt OWIOS in Zwolle op sportpark De Weide Steen tegen WVF. De wedstrijd begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer W. O’Niel.  

In de spannende 2e klasse H speelt OWIOS zaterdag tegen een oude bekende. OWIOS neemt het op tegen WVF. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband tegen kwamen was nog in de 1e klasse in het seizoen 2013-2014. OWIOS verloor toen beide wedstrijden. Thuis werd het 1-4 en in Zwolle werd het 3-1. Vorig seizoen speelden beide ploegen nog een oefenwedstrijd tegen elkaar en won OWIOS met 2-1.

 

WVF begon zeer voortvarend aan het seizoen na een goede voorbereiding en de verwachting is dat WVF ook bovenin zal meedraaien. Ook aan de competitie begon WVF zeer voortvarend met overwinningen tegen Vroomshoopse Boys en VSCO ’61. Beide wedstrijden werden met 2-1 gewonnen. De stadsderby tegen Be Quick ’28 kende geen winnaar en eindigde in 1-1. Vorige week leed WVF een gevoelige nederlaag. Hulzense Boys won met maar liefst 5-1 van WVF. Hulzense Boys was feller in de duels en gooide vlak na rust het duel in het slot.

 

OWIOS begon ook voortvarend aan de competitie in de 2e klasse H met twee overwinningen tegen Be Quick ’28 en IJVV. Maar na vervolgens twee nederlagen staat OWIOS op de 7e plaats in deze spannende competitie. In de laatste twee wedstrijden verdiende OWIOS meer, maar was het niet doortastend genoeg. In de derby tegen VSCO ’61 kreeg OWIOS tien minuten voor het einde de deksel op de neus en scoorde VSCO’61, waar het in de 2e helft wachten was op de voorsprong van OWIOS. Vorige week tegen ZAC verdiende OWIOS meer, maar liep tegen een ongelukkige en onnodige nederlaag aan.

 

Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 13 in deze klasse bedraagt slechts 4 punten. Winst betekent voor beide partijen aanhaken bij de kopgroep en een nederlaag betekent even een pas op de plaats. WVF zal willen laten zien dat de zeperd van vorige week éénmalig was. OWIOS daarentegen zal de punten willen pakken waar ze de afgelopen weken recht op had. Het beloofd dan in Zwolle dan ook weer een boeiende wedstrijd te worden.

Foto: DT Fotografie