OWIOS ontvangt voor het eerst in historie ZAC

Zaterdag speelt OWIOS op het eigen sportpark Bovenmolen tegen het Zwolse ZAC. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer P.G.M. Hulsmeijers.

ZAC is vorig seizoen met overmacht kampioen geworden in de 3e klasse en is hierdoor gepromoveerd naar de 2e klasse. Na twee seizoenen 3e klasse is men weer terug in de 2e klasse. In het seizoen 2009-2010 heeft ZAC, de oudste voetbalvereniging van Zwolle, de overstap gemaakt van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal. As. zaterdag is de eerste keer dat OWIOS en ZAC een officiële competitiewedstrijd tegen elkaar spelen.

ZAC behaalt wisselende resultaten en heeft 3 punten uit evenveel wedstrijden. Door deze resultaten staat ZAC op de 11e plaats. In de eerste wedstrijd werd er met 3-1 verloren van medepromovendus Quick ’20. Daarna werd er thuis met maar liefst 5-1 gewonnen van ASC ’62. Vorige week verloor ZAC net van de huidige koploper Den Ham met 2-1. Na een 0-0 ruststand scoorde Den Ham vijf minuten voor tijd de winnende treffer en nam de drie punten uit Zwolle mee.

OWIOS heeft een voortvarend begin van de competitie in de 2e klasse H. Na jarenlang actief te zijn geweest in de 2e klasse G, mag OWIOS zich nu manifesteren in de 2e klasse H. OWIOS staat op de 3e plaats met 6 punten uit drie wedstrijden. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen van Be Quick ’28 (3-2) en IJVV (4-2). Vorige week in de derby tegen VSCO ging het vlak voor het einde van de wedstrijd voor OWIOS mis. Het was in de 2e helft wachten op het doelpunt voor OWIOS, maar tien minuten voor tijd sloeg VSCO toe en bracht OWIOS de eerste nederlaag toe.

Voor OWIOS wordt het zaak om vorige week als incident te zien en de goede reeks voort te zetten. ZAC zal echter ook niet onder de veilige streep willen zakken en knokken voor de drie punten. Het beloofd dan in Oldebroek ook weer een spannende wedstrijd te worden.