Bekerdroom Duno spat uiteen in Oosterbeek tegen sterk Quick

Duno is woensdagavond uitgeschakeld in de tweede voorronde van de landelijke KNVB Beker. Door de terechte 2-3 nederlaag tegen het Haagse Quick loopt de Doorwerthse formatie van trainer Roy de Haan een ontmoeting tegen Willem II in het hoofdtoernooi mis.

Op het kunstgrasveld van Sportpark De Bilderberg begon Duno slecht aan de wedstrijd en stonden de bezoekers uit Den Haag al na drie minuten op voorsprong dankzij een treffer van uitblinker Delano Asante. De pas 19-jarige aanvaller was vooral in de eerste helft een plaag voor de Doorwerthse verdediging en scoorde vlak voor rust op fraaie wijze ook de 1-2. Via een vrije trap van Giovanni Scharrenberg was Duno halverwege de eerste helft op gelijke hoogte gekomen, maar de Doorwerthse Hoofdklasser had in de eerste helft weinig te vertellen en had ook erg veel moeite met de spelhervattingen van de bezoekers die in de Derde Divisie Zondag spelen.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, al was de 1-3 uit een corner halverwege de tweede helft eigenlijk de genadeklap voor Duno. Met het inbrengen van de sterke debutant Emilj Astamirov, Hanso Cooke en Shapoul Ali ging Duno in het laatste deel wat opportunistischer spelen maar de aansluitingstreffer van Shapoul Ali kwam te laat om de wedstrijd nog echt te laten kantelen: 2-3. Duidelijk is wel dat het bekeravontuur in Doorwerth naar meer smaakt.

Voor trainer De Haan is het te hopen dat de enorme blessuregolf bij Duno inderdaad op zijn einde loopt, zodat met een brede selectie de strijd om de bovenste plaatsen in de Hoofdklasse A aangegaan kan worden. Zaterdag wacht in Gouda met Jodan Boys al een volgende gerenommeerde tegenstander.

Opstelling Duno: Ter Mate; Heijckmann (68’Cooke), Jansen, Van Duren, Grotenbreg; Boer, Scharrenburg, Huntelaar (60’Astamiriov); Talsma (68’ Ali), Daniel, Grot

©Door onze redactie