OWIOS begint aan competitie met knappe overwinning tegen sterke BE Quick’28

OWIOS is zaterdag de competitie begonnen met een knappe overwinning tegen het sterke  BE Quick’28 uit Zwolle. Op een zonnig “Bovenmolen” maakten beide ploegen er een attractieve wedstijd van. Als het kon werd de aanval gezocht zonder dat er echte kansen werden gecreëerd.

Het was dan ook verrassend dat in de 11e min Be Quick’28 de leiding nam.  Op rechts werd balverlies geleden, Certac Yilmaz plaatste de bal helemaal naar de andere kant waar Hugo Winkeler de bal vrij maakte en diagonaal inschoot: 0-1.  Be Quick’28 bleef gevaarlijk en uit een identieke aanval belandde de bal op de paal. OWIOS nam over en scoorde via Hendrik Uitslag de gelijkmaker: 1-1. In de 20e min leek OWIOS op voorsprong te komen. Mike Bastiaan werd op het moment van schieten onderuitgehaald. De toegekende strafschop werd door Bennie Veldhoen ingeschoten, maar knap gestopt door doelman Eser Elmali. Be Quick putte moed uit deze meevaller en ging ten aanval. In de 25e min plaatste wederom Certac Yilmaz de bal op het hoofd van Hugo Winkeler die raak kopte: 1-2.

Be Quick ging door en doelman Vlieger moest redding brengen op een doorgebroken speler.

In de rust bleef de geblesseerde Nagelhout in de kleedkamer achter en werd vervangen door Robin Hop.  Vervolgens speelden de Oldebroekers een puike 2e helft. Doelman Elmali moest 2x redding brengen op schoten van Bennie Veldhoen. In de 57e min kwam OWIOS op gelijke hoogte. Bennie Veldhoen bereikte de op snelheid liggende Cornel Balk, die de doelman omspeelde en beheerst binnenschoot: 2-2. Be Quick rechtte de rug en scoorde bijna toen een vrije schop van Sander Fillet via de lat het veld weer in stuiterde 5 min later een vrije kop kans van Niek Pot naast ging. Met Niek Bultman voor Mike Bastiaan ging OWIOS vervolgens op jacht naar de voorsprong. Deze kwam in de 82e min op het scorebord toen weer Cornel Balk werd diep gestuurd. Keihard verdween de bal diagonaal achter de kansloze Elmali: 3-2. Be Quick ging in de laatste minuten alles of niets spelen wat nog een grote kans opleverde. Doelman Vlieger redde echter prachtig. In blessure tijd kopte Hendrik Uitslag nog op de lat. Gescoord werd er niet meer. Een mooi begin voor OWIOS in deze nieuwe competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd in IJsselmuiden tegen IJVV op het programma.

Aanvang 14.30 uur.