Prognose Vierde klasse B l Onze titelfavorieten zijn Dodewaard, GVC en ONA’53

Zaterdag start de 4e klasse B, een competitie met dertien ploegen voornamelijk uit de Betuwe en Wageningen. Een prachtige klasse tussen veel dorpsclubs en vol derby’s. De redactie van Het Gelderse Voetbal waagt zich aan een voorbeschouwing.

De 4e klasse B is een geheel nieuwe competitie waarin zes clubs (GVC, Dodewaard, WVV Wageningen, EMM, SC Valburg en Wodanseck) spelen die vorig seizoen ook uitkwamen in de 4e klasse B waar kampioen Stroe promoveerde en vier teams (Lienden, Echteld, Kesteren en Uchta) overkomen uit de westelijke 4e klasse H. De competitie wordt aangevuld met Elistha (nummer 9 uit de 4e klasse A), ONA’53 dat de overstap van zondag maakt en WAVV dat met een nieuw zaterdagteam start. Geen degradant uit een derde klasse, niet een ploeg die vorig seizoen in de top 3 eindigde en op voorhand niet direct een torenhoge favoriet zoals bijvoorbeeld JVC Cuijk in de 4e klasse A.

De resultaten in de bekerpoules bevestigen de verwachting dat er geen overduidelijke kampioen in de klasse zit, alle dertien ploegen werden in de voorronde van de beker uitgeschakeld. Geen enkel team wist twee van de drie bekerwedstrijden te winnen. EMM, SC Valburg, FC Lienden en Wageningen wisten zelfs geen punt te halen, al blijft het natuurlijk appels met peren vergelijken doordat de sterkte van elke bekerpoule verschilt. Vanuit Lienden bereiken ons zorgelijke geluiden over de breedte van de selectie, bij EMM vertrokken enkele sterkhouders, terwijl bij Wodanseck en Wageningen positieve geluiden klinken.

Op basis van de positie op de ranglijst van vorig seizoen, de ontwikkelingen op de regionale transfermarkt, de uitslagen in de voorbereiding, de meningen van de kenners uit ons netwerk en de resultaten in de bekerpoule zien wij drie favorieten voor de titel: Dodewaard, GVC en ONA’53.

Dodewaard eindigde vorige seizoen door een sterke tweede competitiehelft knap in het linkerrijtje en was het jaar daarvoor al derde. In combinatie met de bekerwinst op derdeklasser Excelsior Zetten (5-2) en de remise tegen Advendo’57 (3-3) is het voorspellen van een top 3 notering voor Dodewaard niet heel riskant. GVC verraste vorig seizoen met een knappe vierde plek, al waren de resultaten even wisselvallig als het studentenleven. De Wageningse studentenformatie lijkt in de breedte sterker geworden en speelt dit jaar voor promotie. Dat geldt ook voor ONA’53 dat de overstap van de zondag vierde klasse naar zaterdag maakt en zo snel mogelijk naar de derde klasse wil. Trainer Marcel Nijhuis beschikt over een hele brede selectie met veel scorend vermogen en is misschien wel de grootste kandidaat om in mei op de platte kar door Wageningen te rijden.

***     Dodewaard, GVC, ONA’53
**      Echteld, Wageningen, WAVV
*    Elistha, Kesteren, Wodanseck

©Door onze redactie