Verrassend sterk GVC dit seizoen op zoek naar bevestiging

Na jaren in de anonimiteit van de kelderklasse gevoetbald te hebben, verraste GVC vorig seizoen vriend en vijand met goed voetbal en klinkende resultaten. De Wageningse studentenvereniging was winterkampioen en plaatste zich voor de nacompetitie waarin een turbulente uitwedstrijd tegen Quick 1888 onnodig verloren werd. 

In het tweede seizoen onder trainer Riza Bican gaat GVC dit jaar op zoek naar de bevestiging en een prominente rol in de Wageningse vierde klasse B. Traditiegetrouw druppelen er bij de start van het nieuwe collegejaar nieuwe voetballers uit alle windhoeken binnen bij GVC. Bij de bekerwedstrijden maakten de Spanjaard Adria Cano, de Zuid-Koreaan Hojin Yu, Stan Jansen (Orion) en Donis Bernal Cortes uit Panama al hun debuut in de hoofdmacht van de Wageningse studentenclub. Voor de start van de competitie zijn er nog veel meer nieuwe spelers ingeschreven bij GVC, een aanzienlijk deel voor de breedte. Met Marijn van der Meer van het Arnhemse VDZ heeft GVC bovendien ook een directe versterking op De Bongerd mogen begroeten.

De bekercampagne van GVC verliep minder florissant dan een seizoen eerder, toen GVC de opmars begon door zeer verrassend als poulewinnaar door te bekeren. Ondanks de wisselvallige resultaten tegen Ede/Victoria (1-3 winst), derdeklasser Redichem (2-2) en Woezik (4-3 nederlaag) lijkt de formatie van Bican op tijd compleet te zijn voor de competitie. De vaste kern van het team bestaande uit Rijk Dersjant, topscorer Jurrian Veldhuizen, Catalaan Narcis Ferrer Ledo, Jort Altenburg en de Spanjaard Amadeu Bernaus Ramirez is gebleven en lijkt klaar voor een volgende stap. Zaterdag trapt GVC in Wageningen af met een thuisduel tegen Uchta en elk resultaat minder dan een overwinning zou een teleurstelling zijn voor de Wageningse studentenformatie.

©Door onze redactie