Champions League 2019/2020 l Wie maken er kans op de winst in het kampioenenbal?

In dit blog lichten we de kanshebbers van het winnen van de Champions League voor je uit. De kampioenen van de grote competities zijn natuurlijk goede kandidaten en een paar opvallende outsiders. Wie gaat de Champions League volgens jou winnen?

 

Liverpool FC, titelhouder

 

De eerste grote kanshebber op ‘De Cup met de grote Oren’ is regerend Champions League winnaar Liverpool uit Engeland. The Reds eindigden op één schamel punt achter Manchester City in de competitie, maar in de Champions League was het team van Jürgen Klopp wel iedereen de baas. Met de zesde Champions League in de geschiedenis van de Engelsen werd onderstreept wat een topclub de ploeg uit noordwest Engeland eigenlijk is.

 

FC Barcelona, de Spaanse nummer 1

 

De grote club uit Catalonië, Spanje. Kampioen van La Liga en daarmee automatisch een groot kandidaat op het winnen van de Champions League. Afgelopen seizoen strandde Barça in een zinderende halve finale tegen Liverpool. Met het aantrekken van Frenkie de Jong en Antoine Griezmann lijkt de laatste stap te zijn gezet om de Champions League weer eens te winnen. De laatste keer dateert alweer uit 2015, destijds werd Juventus met 3-1 geklopt in de finale.

 

FC Bayern München, der Rekordmeister. 

 

In 2013 won Bayern de Champions League voor het laatst en lijkt de ploeg daarna in een vrije val af te zijn gegleden naar een dieptepunt voor der Rekordmeister. Afgelopen seizoen moest in de achtste finale al gebogen worden voor Liverpool. Dit seizoen zullen de wraakgevoelens de overhand hebben en Bayern zal zich moeten oprichten om een gooi te doen naar de titel. Bayern kan dan ook gezien worden als een gevaarlijke outsider voor de winst van de Champions League.

 

Juventus, met CR7

 

Juventus heeft met Cristiano Ronaldo de topscorer aller tijden van de Champions League in de gelederen. ‘De Oude Dame’ moest afgelopen seizoen haar meerdere erkennen in Ajax. Dit seizoen, mede door vele aankopen, zullen de Italianen zich tot de top kandidaten rekenen voor de Champions League winst. Zo kwam Matthijs de Ligt voor veel geld over van Ajax en lijkt het verjongen van het elftal daarmee te zijn begonnen.

 

Real Madrid, recordkampioen

 

Van de topscorer van het toernooi gaan we naar de recordkampioen van het toernooi. Maar liefst 13 keer werd de beker gewonnen door de Madrilenen. Mede daardoor werd de ploeg uitgeroepen tot beste club ter wereld van de 20ste eeuw. Van de afgelopen zes edities greep Real maar liefst vier keer de overwinning. De ploeg stond 16 keer in de finale en won de cup dus 13 keer.

 

Manchester City, kampioen van Engeland

 

Op dit moment misschien wel de grootste kanshebber op de Champions League is Engels kampioen Manchester City. De Citizen vlogen er afgelopen seizoen op merkwaardige wijze uit tegen Tottenham Hotspur, maar lijken dit seizoen weer kandidaat nummer 1 om de beker te winnen. Onder leiding van Pep Guardiola is de ploeg uit Manchester klaar om hun dominantie op het veld uit te drukken in een Europese hoofdprijs.

 

Last but not least, outsider Paris Saint Germain

 

De laatste club in dit rijtje, maar dient zeker niet vergeten te worden, is Paris Saint Germain. De Franse kampioen is met aanvallers al Neymar Jr., Mbappe, Icardi en Cavani van wereldklasse. De ploeg heeft daarnaast, in vergelijking tot alle andere ploegen in dit rijtje, weinig tot geen tegenstand van ploegen in de competitie. PSG mag dan ook niet worden vergeten in dit indrukwekkende lijstje.

 

Het Champions League geweld van dichtbij meemaken? Bekijk dan eens voetbalreizen naar de Champions League. Voor de TV is leuk, maar de wedstrijd zelf live meemaken maakt de wedstrijd tot een onvergetelijke ervaring!