Zaterdag a.s. Derby van het Oosten RKZVC – Longa’30 l Voorbeschouwing Remco van Leeuwen

Met de Lichtenvoordse kermis net achter de rug, zetten wij het vizier nu op de hoofdklasse editie van de Derby van het Oosten. Samen met Remco van Leeuwen, zelf woonachtig in Lichtenvoorde, kijken wij vooruit op de wedstrijd van komende zaterdag. Wat weet hij van Longa’30, wat denkt hij te kunnen verwachten en wat is zijn voorspelling voor zaterdag?

Door: RKZVC

Wat vind jij van de start van RKZVC aan de competitie?
Uiteindelijk denk ik dat 4 punten uit 2 wedstrijden wel terecht is voor ons en wij kunnen hier wel mee leven. Wij hebben twee onbekende tegenstanders gehad en het was sowieso goed en fijn dat wij de eerste thuiswedstrijd ook direct hebben gewonnen. Dat is toch altijd lekker beginnen. Afgelopen zondag had er meer ingezeten, vooral op basis van de eerste helft. Hierin kregen we een aantal mogelijkheden op de 0-3 en laten wij daarna de tegenstander terugkomen in de wedstrijd terwijl we de mogelijkheden hebben gehad om hem ‘’dood’’ te maken, maar uiteindelijk staat het 2-2 met rust en mogen wij nog blij zijn met een punt door de kansen op het einde van de wedstrijd (waaronder een penalty voor de tegenstander).

Wat betreft het spel ben ik in ieder geval nog niet tevreden (zowel als team kunnen we beter en ook ikzelf kan en moet nog beter gaan spelen). Wellicht te maken met de voorbereiding, al mag dat mijn inziens geen excuus zijn. Mooi moment om zaterdag te laten zien dat we nog velen malen beter kunnen lijkt me!

Hoe goed ken jij de jongens van Longa?
Qua naam ken ik uiteraard wel de nodige jongens, al zitten er weinig tot geen spelers meer in waar ik nog mee heb gespeeld destijds. Een aantal jongens van buitenaf en daarnaast veelal wat jongere jongens. Afgelopen zaterdag heb ik wel de wedstrijd Longa’30 – Udi gezien, al zal het aanstaande zaterdag een compleet andere wedstrijd worden. Voetballend was Longa’30 niet heel erg sterk maar ze misten o.a. ook Tim Bader en Mattheys Kuypers). Al met al denk ik dat wij als team en individueel op dit moment sterker zijn dan Longa’30 al is het ook geen team dat makkelijk te verslaan is en toch ook zeker een aantal gevaarlijke spelers heeft!

Jij gaat trainingen verzorgen voor Longa. Wat houdt dit precies in?
Vanaf komende vrijdag ga ik wekelijks techniektrainingen verzorgen op de vrijdagmiddag voor Longa’30 (in verband met de continuroosters op scholen komt dat goed uit voor zowel de kinderen als de ouders. Ook de club creëert hiermee meer trainingsruimte op de drukke uren). Dit heb ik afgelopen seizoen en ook dit seizoen onder andere ook voor AZSV en HMC gedaan en is voor een perfecte combi met mijn andere werkzaamheden bij de Football Equals Academy en op de Universiteit in Enschede. Daarnaast vind ik het leuk dat ik aan de slag kan gaan bij Longa’30, toch de club waar ik jaren in de jeugd heb gespeeld en een aantal glorie jaren in het eerste mee heb mogen maken. Het is een grote club met veel leden en daardoor veel mogelijkheden. Het is een leuk en uitdagend project en met zo’n talentenvijver als die van Longa’30, is er nog veel te ontwikkelen.

Ben jij nog wel welkom in Lichtenvoorde na de derby van komende zaterdag?
Absoluut, en dat zal ook na 3 punten voor ons niet veranderen. Bij het voeren van de gesprekken over de techniektraining zeiden ze nog wel dat ik nu alleen nog bij Longa’30 moest gaan voetballen, al gunnen de mensen van Longa’30 mij ook het beste met RKZVC, en ik andersom hun (al zal dat zaterdag even anders zijn gok ik). Na de wedstrijd zal ik ongetwijfeld met veel Longa’30 supporters/vrijwilligers/bestuursleden en oud teamgenoten een drankje doen, ongeacht het resultaat!

Neem ons mee met de wedstrijd van komende zaterdag. Wat verwacht je dat er gaat gebeuren?
Persoonlijk hoop ik natuurlijk op de overwinning, dat lijkt mij logisch. Daarmee komen we gelijk op 7 punten van de onderste ploegen en dat is erg belangrijk in deze fase van de competitie. Wij moeten gaan laten zien dat wij beter kunnen spelen dan afgelopen weken en stabieler zijn. Wij zijn wat ouder en volwassener dan Longa’30 en daar moeten wij ook gebruik van gaan maken. De wedstrijd is natuurlijk een wedstrijd opzich en daar moeten we met zijn allen van genieten maar bij een overwinning staan we er natuurlijk ook gewoon direct goed bij!!

Verder hebben wij ook een nagenoeg fitte selectie (alleen afgelopen dinsdag trainden Siebe en Waldo apart en viel Harm kort voor het einde uit). Ik verwacht dat Longa’30 ons het spel zal laten maken en dat zij defensief en compact zullen spelen om daarnaast gebruik te maken van hun snelheid voorin. Zij moeten hun eerste punten halen en zullen veel duels opzoeken om ons niet in de wedstrijd te laten komen. Aan ons dan de taak om slim genoeg te zijn en ons daaronder uit te voetballen. Individueel hebben wij meer kwaliteit denk ik, maar op het moment dat wij niet 100% zijn, zullen wij het heel lastig gaan krijgen.

Voor wat betreft het scoreverloop zal de eerste goal door ons gemaakt worden en dat is ook het mooiste voor de wedstrijd, want dan moet Longa komen. Dat zal dan ook gebeuren en zij zullen de gelijkmaker maken. In de loop van de wedstrijd krijgen wij dan toch grip op de wedstrijd en lopen wij uit naar een 3-1 overwinning.

Wie eindigt er hoger in de competitie?
Wij zullen hoger eindigen denk ik nu. Maar uiteraard is het nog ver. Wij hebben twee keer gespeeld tegen een debutant in de hoofdklasse en dat kan een vertekend beeld geven. Het is nog onduidelijk wie de echt goede teams zijn. Dit zal na zo’n 6-8 wedstrijden duidelijker worden, wij moeten zorgen dat we tot die tijd bovenin mee blijven draaien!