3e divisie l FC Lienden verslagen door promovendus vv Gemert (FOTOALBUM)

Op bezoek in de tweede wedstrijd van het seizoen kwam v.v. Gemert.  Tegen de Brabantse ploeg werd enkele jaren geleden ook gespeeld in de zondag Topklasse.  Onder perfecte voetbalcondities ontving FC Lienden de tweede promovendus op rij.  Gemert wist afgelopen seizoen via de play-offs een plekje in de Derde Divisie te bemachtigen.  De Betuwnaren begonnen  enigszins gehavend aan het duel  wegens de absentie van Carmelia en Intezar ( beiden interlandverplichtingen ) en de geblesseerde Boerstra. Daarnaast was Efe ziek en zag FC Lienden de geroutineerde Abdel Metalsi deze week vertrekken om een sportief avontuur buiten de landsgrenzen aan te gaan. Ter completering van de afwezigen dient ook nog vermeld te worden dat Frank Wiafe geschorst was.

De blauw-witten begonnen fris aan het duel en creëerden enkele kleine mogelijkheden. De eerste de beste aanval van de gasten werd meteen in een doelpunt omgezet. Goalgetter Thijs van de Pol ontving een voorzet van de linkerkant en kopte in de 8e minuut de bal achter doelman Heus.

FC Lienden leek niet van de leg door deze domper en bouwde rustig verder. Het was allemaal goed tot aan de zestien meter.  Het kleine beetje geluk in de afronding ontbrak er volledig aan. Daarentegen was Gemert in de tegenstoot een paar keer erg gevaarlijk. De goed spelende Zakir kreeg een bal van Guido van Rijn op een presenteerblaadje maar mikte in de 35e minuut recht op de doelman van de gasten. Even hiervoor had Zakir al rakelings over geschoten.  Nog voor de pauze leek FC Lienden op gelijke hoogte te komen. De beste man van het veld, Tom Menting, kwam goed door en probeerde iets te subtiel de keeper vervolgens te verschalken met een lobje. De verdiende gelijkmaker bleef helaas uit.

Na de verplichte adempauze blies de prima leidende arbiter Van Leeuwen voor de start van de tweede helft.  FC Lienden kwam sterk uit de kleedkamer en kreeg direct na de thee een grote kans. Zakir zette voor vanaf rechts op Guyon Fernandez. De Liendense aanvalsleider kopte de bal recht in de handen van de doelman.  Niet lang hierna trof een poging van Van Rijn de deklat.  Nog geen minuut later was het de topspits van Gemert die de 0-2 aan liet tekenen. Van de Pol was het goudhaantje deze middag.  Een kwartier voor tijd mocht hij aanleggen vanaf elf meter voor zijn derde treffer.  De ex-prof van Top Oss faalde niet en zo keek FC Lienden tegen een 0-3 achterstand aan. Volledig tegen de veldverhoudingen in, maar  dat zijn nu eenmaal de feiten als de vele kansen niet afgemaakt worden.  Tien minuten voor het eindsignaal kwam FC Lienden voor het eerst deze competitie op het scorebord. Menting bediende Fernandez die vervolgens uit de draai raak schoot.

Gemert liet het verder niet spannend worden en speelde het duel uit.  De felicitaties gaan naar Noord-Brabant. FC Lienden treed volgende week aan  tegen de koploper in de nog prille competitie. Groene Ster komt zondag op bezoek op de Abdijhof. Aanvang 14:30 uur

Fotos: Gerald van Zanten

KLIK HIER VOOR HET ALBUM