Bekerduel l RKHVV niet verder dan gelijkspel tegen sterk optreden van AVW’66 (Fotoalbum)

Het bekerprogramma ging van start dit weekend. In de voorronde van het bekertoernooi wordt in poules van vier ploegen een halve competitie afgewerkt. In die voorronde zijn alle hoofdklassers vrijgesteld. Eindstand 1-1. In poules met eerste- en tweedeklassers gaan de nummers 1 en 2 door naar de knockoutfase en in poules met clubs uit de 3e klasse en lager alleen de poulewinnaar.

Op zaterdag 31 augustus speelde RKHVV thuis tegen AVW’66 en op het eigen sportpark de Blauwenburcht, onder bijna tropische omstandigheden in Huissen, beleefde RKHVV een valse bekerstart. In de wedstrijd tegen AVW’66 bleven de mannen van coach Mark Otten op 1-1 steken. Bijna stonden de Huissenaren zelfs nog met lege handen.

Niettemin kreeg de ploeg uit Westervoort ook een paar mogelijkheden door op de counter te loeren. Vlak voor de rust kwam AVW’66 verassend op een 0-1 voorsprong toen Robin van Otegem op randje buitenspel de bal langs RKHVV doelman Wesley Hendriks tikte.

In de tweede helft ging de RKHVV stormloop richting Westervoorts doel vrolijk verder. En kansen kwamen er dan ook weer voldoende. Maar het vizier stond duidelijk nog niet op scherp deze middag.

Bijna onophoudelijk waren de blauwhemden in de aanval en kregen een karrenvracht aan kansen voorgeschoteld. Maar meer dan één enkele bres konden ze niet slaan in het hechte AVW’66 bastion. Zoals gememoreerd viel RKHVV vrijwel voortdurend aan en parkeerde AVW’66 de beproefde bus.

Toch zou RKHVV nog aan de gelijkmaker komen. Het was Lennart Rekmans die een penalty verzilverde nadat de ingevallen Danny de Lorijn omver werd gekegeld binnen de zestienmeter 1-1.

Door: Willie Sluiter/RKHVV

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

EEN FOTO UIT DEZE ALBUM KAN JE BESTELLEN VIA DEZE PAGINA

Verslag/kopij insturen naar de redactie kan via deze PAGINA