DISTRICTSBEKER ?| Nunspeet heeft weinig moeite met VSCO’61 (Samenvatting)

In het eerste bekerduel verloor VSCO’61 in de uitwedstrijd tegen Nunspeet met 2-0. Deze stand was al voor rust bereikt. Een verdiende overwinning voor eersteklasser Nunspeet, maar VSCO’61 liet ondanks de nodige afwezige spelers zich niet van het veld spelen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Nunspeet. Doelman Arjan ten Klooster beging een lichte overtreding binnen de zestien. De toegekende strafschop, genomen door Peter Huijgen, werd door de VSCO-goalie gestopt. Hierna kreeg VSCO’61 twee mogelijkheden. Op een pass van Rick Pul mikte spits Wim de Vries de bal naast. Even later verscheen Luca Veldhoen alleen voor doelman Sean Poot, maar zijn inzet strandde op de doelman.

VSCO’61 gaf goed partij, maar moest toch lijdzaam toezien dat Nunspeet in de 33e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Hakim Nsabimana liep uit de rug van de verdediging weg en zijn voorzet werd simpel binnengetikt door Peter Huijgen. Vijf minuten voor rust maakt Nsabimana dankbaar gebruik van een verkeerde pass in de defensie en bracht de ruststand op 2-0.

De tweede helft was weinig spectaculair. VSCO’61 zette wat meer druk op de bal, maar kwam niet tot kansen. Nunspeet was wel enkele malen dreigend, maar een goede eindpass ontbrak. Tien minuten voor tijd kreeg VSCO’61 via Bart Schoonhoven nog de kans op de aansluitingstreffer. Het schot van Schoonhoven vanaf net buiten de zestien ging via een verdediger rakelings naast.

Volgende week speelt VSCO’61 haar tweede poulewedstrijd voor de beker. Dan is tweedeklasser zondag WSV Apeldoorn te gast op sportpark De Heughte. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.

Door: Bert Schipper

Video: Cor Fidder