Jong NEC start het nieuwe seizoen uitstekend, 2e zege oprij tegen RODA JC (Fotoalbum)

Jong NEC heeft maandagavond voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. De ploeg van Ron de Groot won thuis met 3-1 van Jong Roda JC.

Tekst: ForzaNEC

Jong NEC dat met een groot aantal spelers van het eerste elftal speelde begon aardig aan de wedstrijd. Maar al snel zorgde Thomas Beekman voor de 1-0 met een goed schot. Even later leed Jong NEC slordig balverlies. Joey van den Berg haalde iemand neer in de zestien en Jong Roda JC kreeg een penalty: 1-1. Vlak voor rust gaf Niek Hoogveld een crosspass op Hicham Haouat, die voorgaf op Ole Romeny en laatstgenoemde kon binnenschieten: 2-1.

Na rust was Jong NEC de betere partij en vonden ze steeds de vrije man. Al snel in de tweede helft scoorde Dani Theunissen vanuit een mooie volley. Jong NEC bleef rustig voetballen en lieten de bal rondgaan. Hoogveld was ook nog dichtbij een treffer, maar hij kopte op de lat. Romeny wist nog een penalty te versieren met een fantastische actie en werd neergehaald in de zestien. Maar de penalty werd gemist door Paolo Sabak en Jong NEC voetbalde de wedstrijd rust uit en zo bleef het 3-1. De overwinning betekent de tweede van het seizoen voor de ploeg van Ron de Groot.

Scoreverloop:
’10 Beekman 1-0
’17 Milts 1-1
’35 Romeny 2-1
’48 Theunissen 3-1

Opstelling Jong NEC: Schuurman; Van Rooij, Sturing, Van den Berg, El Karouani; Hoogveld, Sabak, Beekman; Haouat, Romeny, Theunissen.

Opstelling Jong Roda JC: Novakovic; Schütte, Verburgh, Flapper, Durwael; Tanriver, Gobitaka, Wijnen; Brrou, Milts, Vijgen.

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM