Arnhemmer Zeyrek (De Bataven) tekent contract in Turkije

De 21-jarige Akin Zeyrek heeft een contract tot 2021 getekend bij het Turkse Erzin Spor. Deze club uithet  zuidoosten van Turkije speelt op het vierde niveau in Turkije. Zeyrek sloot afgelopen seizoen in de winterstop aan bij Hoofdklasser De Bataven in Gendt na een eerder Turks avontuur bij Hatayspor.
De Arnhemse rechtsback veroverde snel een basisplaats bij De Bataven, dat na een ongelukkig seizoen toch wel verrassend naar de eerste klasse degradeerde. In het verleden speelde de Arnhemse verdediger in de jeugd van SML en bij De Treffers, in Groesbeek kwam Zeyrek tot 1 duel in de Tweede Divisie.
Na een geslaagde proefperiode tekende Zeyrek een contract voor twee jaar bij Erzin Spor. Akin Zeyrek is enthousiast over zijn overgang:

“Ik wil graag doorbreken als voetballer, heb er alles voor over. Natuurlijk is het een grote stap om Arnhem, familie, vrienden en werk achter te laten en me in Turkije te gaan vestigen. Maar ik wil mijn leven lang al voetballer worden en op deze manier heb ik een grotere kans om door te breken. Komend seizoen ga ik er alles aan doen om mezelf verder te ontwikkelen als voetballer om me zo in de kijker te spelen bij de clubs op een hoger niveau”. Erzin
Sport speelt op zaterdag 31 augustus de eerste competitiewedstrijd, de verwachting is dat alle formaliteiten dan geregeld zijn en dat Zeyrek dan speelgerechtigd is.

©Door onze redactie