Amateurclubs melden zich voor Den Heijer (NEC) en Koen Huntelaar (De Graafschap)

Eersteklasser DFS heeft zich versterkt met Michael James den Heijer. De 23-jarige middenvelder uit Nieuw-Zeeland speelde de afgelopen twee seizoenen bij NEC en kreeg geen contractverlenging aangeboden. De defensieve middenvelder met veel duelkracht speelde in het verleden onder meer in Japan en Australië en meldde zich in 2017 bij het trainingsveld van NEC waar hij een kans kreeg en greep. Mede door een blessure bleef de doorbraak van Den Heijer in Nijmegen uit. Omdat een kans bij een andere betaald voetbal organisatie uitbleef, kiest de tactisch sterke middenvelder nu voor de eersteklasser in Opheusden waar Rutger Worm assistent-trainer van hoofdtrainer Arno Arts is.

Koen Huntelaar is de achtste versterking van hoofdklasser Duno. De 21-jarige middenvelder doorliep de hele jeugdopleiding van De Graafschap, maar tot een echte doorbraak in Doetinchem kwam het niet. Nadat Huntelaar in 2016 debuteerde in het betaald voetbal tegen Cambuur, bleef een vervolg in de hoofdmacht uit. Afgelopen seizoen was Huntelaar selectiespeler bij De Graafschap dat uit de Eredivisie degradeerde en speelde de neef van Klaas-Jan hoofdzakelijk wedstrijden met de beloftenploeg. In Doorwerth treft Huntelaar linksback Lars Hekkers die dit seizoen ook de overstap van De Graafschap naar Duno maakt.

 

©Door onze redactie