Weekend weg met het team? Zo maak je het onvergetelijk

Een weekendje weg met je team, het is vaak zo’n weekend dat je niet snel vergeet. Making memories met vaak nogal wat bier, gezelligheid en een hoop lol. Doorgaans maakt het een team niet heel veel uit waar ze naartoe gaan. Als er bier is, er zitplaatsen zijn en een bed staat zijn ze al tevreden. 

Ga eens met de mannen uit houthakken

Je hebt ook teams die wel iets bijzonders willen doen, houthakken is daar een mooi voorbeeld van. Houthakken? Ja, bijzonder geschikt voor mannen, mannen met de kracht uit de oertijd. Je doet het samen: eerste de bomen omhakken, die in stukken zagen, verplaatsen en kloven. En ondertussen praat je met elkaar, drink je wat, neem je een lunch en heb je de grootste lol. Het dreigt een hype te worden dat houthakken.  Ook ideaal als je voor het seizoen in het kader van teambuilding een weekendje weg wilt. En natuurlijk zit je ’s avonds rondom het kampvuur. Voordeel is dat je ’s avonds echt moe bent en je de volgende dag dus geen kater hebt van te veel bierconsumptie.

Aan een dergelijk weekend zit weinig cultureels

Oké, een weekendje wijnproeven in Lemiers in Limburg kan nog net. Maar verder is er weinig cultureels aan de weekendjes weg van teams. En mag het ook na een seizoen hard werken? De spanning is eraf en vaak zie je dingen bij teamgenoten die je nooit eerder zag. Wat je bij sportteams vaak nog wel ziet is dat er gekozen wordt voor een sportieve activiteit in de vorm van bijvoorbeeld kanoën, skiën of een MTB-tochtje. Er zijn teams die de grens overgaan en kiezen voor een weekendje München, Edinburgh, de Ardennen of Winterberg. Ook echt leuk natuurlijk.

Foto’s van goede herinneringen heb je nooit genoeg

Het is belangrijk om vooral veel foto’s te maken, want foto’s van goede herinneringen heb je nooit genoeg. Maak ook altijd een groepsfoto die je bij thuiskomst met een fotoprinter af laat drukken en die elke deelnemer aan het weekendje weg uitreikt. Met een goede fotoprinter druk je zelf je foto’s af, als je wilt zelfs op glanzend fotopapier. Bewaar de foto’s van hilarische momenten voor jullie zelf. Sommige dingen moet je voor jezelf houden en die hoeven niet in omloop gebracht worden. Dan weet iedereen die weleens een dergelijk weekendje meegemaakt heeft precies wat we bedoelen..