Overzicht l Volop ontwikkelingen op transfergebied bij de Gelderse clubs

Op korte termijn lijken twee middenvelders bij Vitesse te vertrekken. Sterkhouder Thulani Serero is volgens De Telegraaf nagenoeg rond met Al-Jazira, de 29-jarige Zuid-Afrikaan is bezig aan zijn derde seizoen in Arnhem en heeft een aflopend contract. 

Vitesse heeft al eerder ingespeeld op zijn vertrek door met Bazoer een andere middenvelder van de buitencategorie aan te trekken. Thomas Bruns staat op het punt om verhuurd te worden. De middenvelder werd vorig seizoen na de winterstop al verhuurd aan FC Groningen en wordt nu zeer waarschijnlijk aan PEC Zwolle van trainer John Stegeman uitgeleend. De 27-jarige Bruns komt niet meer voor in de plannen van trainer Leonid Slutsky. Vrijdagavond speelt Vitesse uitgerekend thuis tegen PEC Zwolle, bij winst zijn de Arnhemmers tijdelijk koploper van de Eredivisie.

Ondanks de knappe 2-0 zege op Cambuur viel er bij De Graafschap vrijdagavond een flinke tegenvaller te noteren: rechtsbuiten Daryl van Mieghem raakte geblesseerd aan zijn kuitbeen en is naar verwachting tot begin oktober uitgeschakeld. Bovendien meldt De Gelderlander dat rechtsback Leeroy Owusu in de belangstelling staat van de Duitse cultclub Sankt Pauli. Ook hangt een vertrek van El Jebli nog steeds in de lucht, waardoor na de komst van aanvallende middenvelder Helmer (AZ) een volgende versterking van de selectie van trainer Mike Snoei niet onwaarschijnlijk lijkt.

Bij NEC werd maandag bekend dat de ervaren middenvelder Joey van den Berg en de Belgische verdediger Mathias Bossaerts transfervrij mogen vertrekken. Beide spelers zullen totdat er een nieuwe club gevonden is met de beloften van de Nijmeegse club meetrainen. Vrijdagavond kwamen beide spelers in de verloren openingswedstrijd tegen FC Eindhoven (1-2)ook al niet in actie. Mede door de blessure van Mart Dijkstra is de spoeling op het middenveld van NEC dusdanig dun dat versterking in deze linie de komende weken absoluut prioriteit heeft.

 

Door onze redactie