De Graafschap wint oefenwedstrijd van titelkandidaat 3e divisie FC Lienden (FOTOALBUM)

Dinsdagavond heeft De Graafschap in Zelhem een geslaagde oefenwedstrijd tegen FC Lienden met 2-0 gewonnen, de doelpunten van de Superboeren werden gemaakt door Dylan Chiazor en invaller Harry Bakker. Bij De Graafschap gaf trainer Snoei voornamelijk speeltijd aan de beoogde reserves, al begonnen Owusu en El Jebli in de basis. Ook Olijve, Thomassen en Baas stonden aan de aftrap, verder viel doelman Nick van de Dam in positieve zin op en werd het centrum van de verdediging door het jeugdige duo Esselink en Hilderink gevormd. Proefspeler Marengo maakte te weinig indruk om in aanmerking te komen voor een contract.

Bij de bezoekers uit Lienden staat nu al een behoorlijk voetballend team, dat zeker serieuze tegenstand aan De Graafschap bood. Al was het aan de uitblinkende doelman Menno Heus te danken dat FC Lienden in het laatste kwartier voor rust niet op een flinke achterstand werd gezet. Bij Lienden, dat komend seizoen een van de titelfavorieten in de Derde Divisie zondag is, deden drie basisspelers met een verleden in Doetinchem mee: Tom Menting, Andreas Dusink en Thomas Loning. Grote probleem bij de ploeg van de fanatiek coachende trainer Hans van de Haar zou dit seizoen het gebrek aan scorend vermogen kunnen worden.Image may contain: 2 people, people playing sports and outdoor

De Graafschap sluit zondag de voorbereiding af met een oefenwedstrijd op de Open Dag tegen het Spaanse CA Osasuna, dan zal de Doetinchemse titelkandidaat met de beoogde basisopstelling aan de aftrap staan.

Image may contain: 2 people, people playing sports and outdoor

De Graafschap- FC Lienden (1-0) 2-0
38’ 1-0 Chiazor
75’ 2-0 Bakker

©Door onze redactie

FOTOS: Joop Kappert

KLIK HIER VOOR HET ALBUM