Hoofdklasser Duno start seizoen met Grotenbreg maar zonder Aamri

Duno begon vorige week aan de voorbereiding op het tweede seizoen in de Hoofdklasse.  De club uit Doorwerth heeft in de zomerstop een flinke gedaantewisseling ondergaan, gevestigde namen als Sprockel, Kivuvu, De Bondt, Balk en Sissing hebben plaats gemaakt voor talenten met een recent verleden in de opleiding van Vitesse, NEC en De Graafschap. Met de gedreven nieuwe trainer Roy de Haan en zijn assistenten Purrel Fränkel en Mark van Wijk is er bovendien een volledige nieuwe technische staf aangesteld. Na de intensieve  eerste trainingsweek werd direct een opvallende nieuwkomer gecontracteerd en werd afscheid genomen van een smaakmaker.

De fysiek sterke verdediger Mats Grotenbreg speelde in de jeugd van PSV, Vitesse en bij nationale jeugdelftallen waarna hij twee seizoenen geleden als pinchhitter bij zijn debuut in het betaalde voetbal voor TOP Oss direct De Vijverberg stil kreeg. Bij dat doelpunt tegen De Graafschap bleef het, wel speelde de Huissenaar in totaal vijftien duels in de Eerste Divisie voor TOP Oss. Afgelopen seizoen verscheen  Grotenbreg 27 keer op het wedstrijdformulier bij Jong Vitesse in de Tweede Divisie, al bleef een onbetwiste basisplaats en een doorbraak in Arnhem uit. Nadat het contract met de 21-jarige Grotenbreg in Arnhem niet verlengd werd, kwam de enthousiaste verdediger via Giovanni Scharrenberg in contact met Duno. Na een succesvolle trainingsweek was de ambitieuze Doorwerthse Hoofdklasser er als de kippen bij en werd met Grotenbreg de negende (!) selectiespeler vastgelegd met een verleden bij Vitesse.

Deze week maakte Duno bekend dat na vier seizoenen de samenwerking met Anass Aamri per direct stopgezet wordt. De aanvallende middenvelder kwam in 2015 van de zaterdagtak van FC Lienden en groeide uit tot absolute smaakmaker in Doorwerth. De 24-jarige Aamri wisselde geniale acties met dom balverlies af en speelde een belangrijke factor bij de kampioenschappen van 2016 en 2018. Afgelopen seizoen raakte Aamri mede door blessureleed tijdelijk zijn basisplaats kwijt, wel had de creatieve nummer tien een belangrijk aandeel in de gewonnen districtsbeker. Volgens nog onbevestigde bronnen is Aamri bij de Brabantse hoofdklasser  UDI’19 dichtbij een hereniging met zijn voormalige trainer Lodewijk de Kruif.

 

Mede door een flink aantal blessures in de toch al vrij smalle selectie van Duno wordt het niet uitgesloten dat de Doorwerthse zaterdagclub zich de komende weken nog verder zal versterken. Komende zaterdag speelt Duno in Leeuwarden tijdens het trainingskamp een eerste oefenwedstrijd tegen Jong Cambuur. Voordat Duno op 31 augustus de competitie met een thuisduel tegen Achilles’29 opent, speelt het op 17 augustus in Raalte tegen Rohda voor de landelijke KNVB Beker.


©Door onze redactie