Oefen l FC Lienden en GVVV doelpuntrijk gelijkspel

GVVV is op eigen veld met een gelijkspel begonnen aan de voorbereiding. De ploeg van trainer Niek Oosterlee kwam terug van een 1-3 achterstand en speelde op eigen veld met 3-3 gelijk tegen degradant FC Lienden. 

De thuisploeg, maandagavond spelend in het zwarte wedstrijdtenue, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een overtreding op Damiano Schet mocht Rodny Hofman vanaf de rechterflank van het veld aanleggen voor een vrije trap. De rechtsback krulde de bal precies op maat bij de eerste paal, waar Soufiane Laghmouchi het speeltuig met een goede duik tegen het net kopte.

 

Damiano Schet probeert zijn tegenstander van de bal te houden.

 

Niet veel later trok FC Lienden de stand alweer gelijk. De scheidsrechter wuifde de protesten van een overtreding weg, waarna een speler van de bezoekers vrij voor het doel van Johan Jansen opdook en in de verre hoek kon scoren. Na een klein halfuur kwam FC Lienden op voorsprong. Na een uitstekende aanval, kon Salim Mansouri de bal op randje zestienmetergebied knap aannemen, draaien en hard schieten. De bal vloog buiten bereik van Jansen op snelheid tegen de touwen.

 

Snelle kans op gelijkmaker

Enkele minuten later kreeg G.V.V.V. de kans om de achterstand gauw weer weg te poetsen. Na goed voorbereidend werk van Patrick Prosper Fini kwam de bal met een goede voorzet bij Damiano Schet terecht, die vanuit lastige positie het speeltuig al draaiend op het doel schoot. Het schot van de nieuweling spatte op de lat uiteen.

 

Philip Ties scoorde maandagavond zijn eerste treffer voor G.V.V.V.

 

De tweede helft kenmerkte zich in het eerste halfuur niet door mogelijkheden. Beide ploegen hadden de nodige wisselingen doorgevoerd en het tempo lag een stuk lager dan wat de bezoekers in de eerste helft hadden gezien. Pas een kwartier voor tijd kreeg FC Lienden de eerste noemenswaardige mogelijkheid op de 1-3, maar in kansrijke positie gleed de speler van de bezoekers uit. Drie minuten later was het alsnog raak. Joeri Potjes liet een lage bal onder de voet doorgaan, waarna Guyon Fernandez diens fout hard afstrafte en de 1-3 tegen de touwen schoot.

 

Frivool lobje van Philip Ties

Een minuut later scoorde G.V.V.V. alweer de aansluitingstreffer. Robin Mulder legde de bal goed terug op Philip Ties, die zag dat de Liendense goalie ver voor zijn doel stond. Het lobje van Ties werd daarna met gevoel in de linkerhoek gelegd: 2-3. Vlak voor tijd wist Jeremy de Graaf de score zelfs nog gelijk te trekken, nadat hij op snelheid een terugspeelbal onderschepte en opeens vrij voor een leeg doel opdook.

 

De spits had in blessuretijd zelfs nog voor de overwinning kunnen zorgen. Een voorzet van Corné Davelaar, na een fraaie crosspass van Joeri Potjes,werd door De Graaf ineens op de slof genomen en maar net naast het doel van invaller sluitpost Steven van Dijk geschoten. Het had misschien wel meer geweest dan G.V.V.V. eigenlijk had verdiend.

 

Jeremy de Graaf zorgde kort voor tijd voor de gelijkmaker.

 

Zaterdag speelt G.V.V.V. haar volgende oefenwedstrijd. Dan ontvangt het om 14:30 uur OJC Rosmalen.

 

G.V.V.V. – FC Lienden 3-3 (1-2)

Scoreverloop: 8. Soufiane Laghmouchi 1-0, 11. Yunus Efe 1-1, 29. Salim Mansouri 1-2, 78. Guyon Fernandez 1-3, 79. Phlip Ties 2-3, 88. Jeremy de Graaf 3-3.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (46. Joshua van den Berkt); Rodny Hofman (65. Wilco den Hartog), Wilco den Hartog © (46. Joeri Potjes), Laurens van der Voort (65. Mart de Jong), Patrick Prosper Fini; Tom Oostinjen (46. Corné Davelaar), Philip Ties, Mart de Jong (46. Danny de Leeuw); Damiano Schet (65. Jeremy de Graaf), Jeremy de Graaf (46. Robin Mulder), Soufiane Laghmouchi.

 

Scheidsrechter: de heer G. D’Onori

Toeschouwers: 450

 

 

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn

Fotografie: GVVV.nl/Brenda Dekker