International Shanon Carmelia tekent bij FC Lienden

Shanon Carmelia stapt deze zomer over naar zondagderdedivisionist FC Lienden. In februari werd bekend dat de wegen van Carmelia en IJsselmeervogels na dit seizoen zouden scheiden, deze week kwam de in Curaçao geboren verdediger een transfer naar de Betuwse club overeen.

Tekst: IJsselmeervogels

Shanon Carmelia kwam in de zomer van 2016 over van JVC Cuijk, waar hij destijds bezig was aan zijn vierde seizoen. Bij IJsselmeervogels groeide de back al snel uit tot vaste waarde op de rechterkant. In de Derde divisie miste de sympathieke Carmelia slechts twee wedstrijden en dat was vanwege interlandverplichtingen. Het seizoen werd uiteindelijk bekroond met de titel.

In zijn tweede seizoen begon Carmelia in de basiself en eindigde dat uiteindelijk ook. Hij kwam tot 21 officiële optredens, mede veroorzaakt door de blessure van Yannick Cortie, waardoor Carmelia sinds april van vorig jaar op de linkerflank te vinden is. Dit seizoen speelde Carmelia wisselend op de positie van linker- en rechtervleugelverdediger en kwam hij tot 22 competitieoptredens, waarvan 20 keer als basisspeler.