Deventenaar Roberto Tuinstra komend seizoen trainer ZVV De Hoven

Een nieuwe trainer en minstens 6 nieuwe spelers: bij het zieltogende De Hoven gaat het roer om. Kon de zondag vijfde klasser nog maar kort geleden niet eens een representatief eerste elftal op de been brengen, de Zutphenaren zijn inmiddels weer hoopvol gestemd.

Deventenaar Roberto Tuinstra, is vanaf volgend seizoen de trainer. Tom Klein Kranenberg (Vorden), Kylion Stelder (Warnsveldse Boys), Kiefer Duits (Warnsveldse Boys) en Jesse Stoel (Brummen) hebben al toegezegd het zwart/witte shirt aan te gaan trekken. Met andere potentiële nieuwelingen wordt nog overleg gevoerd.

Eerste-elftalspeler
Een en ander is het gevolg van een initiatief van eerste-elftalspeler Dennis Oplaat, om elders voetballende De Hoven-spelers te benaderen om terug te keren op het oude nest. ,,Alles in samenspraak met het bestuur”, benadrukt De Hoven-secretaris Evelyn Brunsveld. ,,We zijn trots op Dennis, die zich het lot van de club aantrok en het voortouw heeft genomen.”

Brunsveld: ,,We hebben de plannen ook met Roberto Tuinstra besproken. Hij is enthousiast en heeft al een gesprek gehad met de nieuwe selectiespelers. Ook bestuursleden spraken met de nieuwe jongens, die de overschrijvingsformulieren al hebben getekend. Tuinstra zelf tekent een tweejarig contract, waarbij is afgesproken dat na een jaar wordt geëvalueerd.”

Bron : ZVV Den Hoven