De Graafschap a.s. zaterdag bij VIOD tegen Regioteam Achterhoek

DOETINCHEM – Zaterdag 29 juni is het Regioteam Achterhoek de eerste tegenstander voor De Graafschap ter voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen.

Coach Huub van Laarschot heeft voor deze oefenwedstrijd 22 spelers geselecteerd en heeft zijn groep afgelopen donderdag voor een training bij elkaar geroepen. Het regioteam bestaat uit spelers van elf verschillende clubs. Gastheer VIOD is met vijf spelers vertegenwoordigd. Van hoofdklasser Spcl. Silvolde komen vier spelers binnen de lijnen.

Door John van der Kamp

“Donderdag op de training heb ik twee teams geformeerd, die zaterdag elk een helft voetballen. Het viel mij op dat de jongens het goed met elkaar kunnen vinden en in het partijspel bleek dat de beide elftallen aan elkaar gewaagd zijn”, aldus Huub van Laarschot, die door verschillende omstandigheden geen beroep kon doen op spelers van DZC’68, AZSV, DVC’26 en SDOUC. Het regioteam start zaterdag met Concordia Wehl-keeper Stijn Spikker in het doel. In de tweede helft staat Pepijn Teloh van RKZVC onder de lat. De overige twintig spelers zijn: Alexander Tempels, Gijs Hakvoort, Pim Olthuis en Evert Römer (allen Silvolde), Marten van Delden, Jos Klein Bleumink, Lex Overbeek, Thomas Jansen en Jorn Eijkelkamp (allen VIOD), Brian Smit, Koen Berendsen en Tim Steenbreker (Concordia Wehl), Ritchy Kleinnibbelink en Luuk Groot Wassink (sc Varsseveld), Willem Stollé (vv Doetinchem), Rob Gieling (Sprinkhanen), Leander Vink (FC Bergh), Robin Hietkamp (sv Kilder), Rob Arends (PAX) en Nino Monasso (VVG`25).

Een groep, die voor een loodzware taak staat en naar verwachting veel zal moeten verdedigen tegen De Graafschap, dat zondag de eerste training afwerkte. Maar Van Laarschot ziet wel kansen en sluit niet uit dat zijn team voor een kleine verrassing kan zorgen. “Jongens van elf verenigingen, allemaal toppers uit onze regio. Ik weet zeker dat we niet worden weggevaagd. In de omschakeling liggen kansen voor ons, dat liet de groep op de training wel zien. Misschien kunnen we wel voor een stunt zorgen. Het was in ieder geval prachtig om te zien hoe Willem Stollé en Leander Vink (FC Bergh) het met elkaar konden vinden. Een jaar geleden speelden zij nog om het kampioenschap tegen elkaar en nu met elkaar. Het is jammer dat Sjoerd Duis (Sprinkhanen) moest afhaken. Hij is door zijn rug gegaan met een potje tennis”, aldus de trainer, die de coaching zaterdag overlaat aan VIOD-trainer Jan Lorsé, omdat hij niet bij deze wedstrijd aanwezig kan zijn. “De wedstrijd stond eerst een week later gepland, net na mijn vakantie in het buitenland, en valt nu dus in mijn vakantie. Daarom neemt Jan Lorsé samen met zijn assistent Kevin Bischoff van VIOD mijn taak over. De opstelling voor de rust en na de pauze staan vast. Door het wegvallen van Sjoerd Duis heb ik Lex Overbeek van VIOD erbij gehaald. Om een beter evenwicht te krijgen speelt Rob Arends van PAX nu op de plaats van Duis en start Overbeek in de eerste helft. Ik had ook eerst Niels Meyer van Concordia Wehl uitgenodigd, maar hij melde zich af wegens een blessure”, vertelt Huub van Laarschot, die een paar jaar geleden in Netterden ook een regioteam formeerde voor een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. “Toen konden we De Graafschap goed weerstand bieden en dit hopen we zaterdag ook te doen.”.

Tijdens de wedstrijd op Sportpark Dichteren krijgen drie spelers van het regioteam een publiekswissel. Voor de spelers Marten van Delden en Jos Klein Bleumink is dit hun afscheidswedstrijd. Zij gaan bij hun club in een lager elftal voetballen. Ook Ritchie Kleinnibbelink heeft aangegeven te stoppen bij sc Varsseveld 1 en zal kort voor rust naar de kant worden gehaald. Voor Kleinnibbelink volgt later een afscheidswedstrijd bij zijn club.

Het eerste oefenduel voor De Graafschap wordt afgewerkt op het terrein van vv VIOD en staat onder leiding van scheidsrechter Emil Stienezen. Hij wordt geassisteerd door Bas Seegers en Erik Bleekman. De aftrap is om 18 uur.