Succestrainer Fred Razing verruilt Eendracht ’30 voor”zijn”HAVO (slotinterview)

Na twee historische seizoenen, waarin Eendracht 1 voor het eerst uitkwam in zowel de 3de als de 2de klasse, vertrekt hoofdtrainer Fred Razing bij Eendracht.

Hij keert terug naar ‘zijn’ HAVO in Haalderen. Maar voordat hij de voordeur achter zich dicht trekt, blikt hij met Ronduit nog eenmaal terug op zijn periode in Mook.

 

Fred, hoe kijk je terug op jouw periode bij Eendracht?
“Ik kijk met heel, heel veel plezier terug op mijn periode bij Eendracht. Twee jaar lang heb ik jongens mogen trainen die precies in mijn belevingswereld passen wat betreft presteren en plezier maken. De eenheid is er niet alleen in goede tijden zoals in het jaar van het kampioenschap, maar ook dit seizoen waarin we veel tegenslagen hebben gekend zijn we als spelersgroep tezamen met de hele begeleiding achter elkaar blijven staan. Daar ben ik super trots op. “
 
Wat was het mooiste, grappigste of aangrijpendste moment?

“Wat betreft het grappigste moment zou ik er geen specifieke uit kunnen kiezen want dan zou ik er zoveel op moeten noemen dan zijn we nog wel even bezig, haha. Wat betreft de aangrijpendste wil ik er twee aanhalen. Ten eerste het moment dat Remco Benders mij vertelde dat hij zou stoppen met voetbal nadat hij zijn kruisbanden afscheurde. Uitgerekend Remco, die geen een training oversloeg, die zondags altijd voorop liep in de strijd, waarmee je altijd over voetbal kon praten en die vrolijkheid in onze selectie bracht (nog steeds). Dat heeft me erg aangegrepen. Maar als je ziet hoe hij daar mee om is gegaan, dan heb ik daar diep respect voor. Het tweede moment was nadat we ons veilig speelden tegen VDZ Arnhem. De jongens gaven me een cadeau met een kaart die ik moest voorlezen. Op die kaart stond geschreven dat ik er er een hoop vrienden bij heb gekregen. Dat was voor mij een wel heel aangrijpend moment.”

Wie of wat heeft jou het meest verrast? 
“Als je mij vraagt wie mij het meest heeft verrast, dan is dat Freek Kornelis. Door zijn blessure is Freek in het eerste jaar mijn assistent trainer geweest. Die taak heeft Freek met verve vervuld. Dit jaar wilde Freek zich weer in het team spelen en ook daar is Freek prima in geslaagd. Mijn complimenten daarvoor.”
Wat is volgens jouw de kracht van deze vereniging en wat zou er beter kunnen?
“De mensen van Eendracht zijn de kracht van de vereniging. De gemoedelijkheid, het fanatieke én de humor die er binnen de club heerst is aanstekelijk. Natuurlijk kunnen er altijd dingen beter.”