Loting Wageningen Cup 2019 l finalisten treffen elkaar in poulefase

Vlak voor de officiële start van het nieuwe seizoen  wordt op het sportpark van WAVV in augustus traditiegetrouw om de Wageningen Cup gestreden. Donderdagavond vond alvast de loting voor de poulefase plaats van het toernooi dat op zaterdag 24 augustus gespeeld wordt.

Voor het eerst zal dit seizoen met tien deelnemers om de prestigieuze cup gevoetbald worden. In 2018 won Bennekom in de finale met 1-0 van WAVV door een treffer van Just Berends, dit jaar treffen beide favorieten elkaar al in de poulefase. Met DVOL uit Lent en het zaterdagteam van WAVV zijn er twee nieuwe teams aan het deelnemersveld toegevoegd.

Wageningse Poule A
In Poule A speelt RVW met de vier Wageningse clubs ONA’53, SKV, WVV Wageningen en het zaterdagteam van WAVV om een plek in de finale. In de poulefase dus de Zoomderby tussen derdeklasser SKV en vierdeklasser WVV Wageningen, maar ook alvast een voorproefje op de derby’s in de competitie tussen WAVV, ONA’53 en WVV Wageningen. Het naar de vierde klasse gepromoveerde RVW is zeker niet kansloos in de poule en wist twee jaar geleden al eens de finale te halen.

Sterke Poule B
Op papier is Poule B de sterkste groep, hier speelt titelverdediger en eersteklasser Bennekom tegen thuisploeg en tweedeklasser WAVV, derdeklasser DVOL en de vierdeklassers VVA en CHRC. VVA heeft op de transfermarkt aangetoond zeer ambitieus te zijn en bij CHRC maakt de nieuwe trainer Chika Okere zijn debuut als eindverantwoordelijke. WAVV zal het seizoen na de degradatie naar de tweede klasse onder leiding van de nieuwe Dik Peters van Ton ongetwijfeld met een succes willen starten.

 

©Door onze redactie