Sparta Nijkerk schrijft geschiedenis met promotie naar 3e divisie (1-3)

Sparta Nijkerk had afgelopen dinsdag het heenduel al met 2-1 gewonnen. In Volemdam bonden ze die ploeg met een 1-3 winst aan de zegekar.

Door: Nijkerk Nieuws

Volendam begon in eigen huis fel aan het duel met Sparta Nijkerk. Uiteindelijk kwamen ze ook op voorsprong door een doelpunt van Joey Tol. Adriaan Kruisheer kreeg kort daarop de kans op de gelijkmaker, maar schoot over. Vlak daarna rondde Gilbrano Plet een schitterende aanval af : 1-1 was de ruststand en stond Sparta met één been in de derde divisie
Volendam was via doelpuntenmaker Tol nog wel dichtbij met een gevaarlijk schot, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

Jesse Buitenhuis liep na de thee de Volemdam-verdediging eruit en maakte de bevrijdende 1-2. De meegereisde Spartanen beleefden daarna spannende momenten, omdat Volendam wel heel dichtbij kwam, alleen niet scoorde. Adriaan Kruisheer maakte aan alle onzekerheid een einde door vlak voor tijd de 1-3 te maken.

Sparta Nijkerk heeft vanmiddag historie geschreven. Voor het eerst sinds de invoering van de huidige ‘voetbalpiramide’ promoveren de Nijkerkers naar de derde divisie.

De foto’s van Marjet van Ruitenbeek volgen later