REGIONALE KAMPIOENEN l ESA JO-11 2 ongeslagen kampioen!

De bovenste twee teams tegen elkaar, tijdens de allerlaatste wedstrijd van het seizoen en de winnaar wordt kampioen. Het kon niet mooier en spannender deze wedstrijd in de competitie 1ste klasse-04: ESA JO11-2 – RKPSC JO11-2

Naast de vaste, trouwe groep (groot)ouders, waren ook andere opa’s en oma’s, broertjes, zusjes en fans al vroeg opgestaan om onze boys aan te moedigen.
Onze tegenstander uit Pannerden namen ook een heleboel supporters mee dus het was al vroeg gezellig druk op ons Sportpark De Pas.
Wat een druk voor onze jongens. Ze zouden voor minder kunnen bezwijken….

Het eerste kwart ging gelijk op en de spanning was voelbaar. Er werden weinig kansen gecreëerd.
In het tweede kwart scoorde Mick al snel de verlossende 1-0.
Na een duidelijke handsbal van de tegenstander, kreeg ESA een goede kans om via een strafschop de score uit te breiden. Maar zoals de besten kunnen overkomen en zoals misschien ook wel past in een spannende finale als deze, werd er gemist…
Via binnenkant voet en in de verre hoek scoorde Tomas alsnog de 2-0.
Het lukte RKPSC niet meer om gevaarlijk te worden.
Met een afstandsschot zette Hidde de score op 3-0 en vervolgens solliciteerde hij met een fantastische goal naar het doelpunt van het jaar; stijf in de kruising!! En het scorebord gaf een 4-0 aan.
Tomas maakte er 5-0 van waarna de eerste vuurwerkpijlen al af werden geschoten.
Voordat het verlossende fluitsignaal klonk, zette RKPSC de score nog op 5-1 maar de wedstrijd was al lang gespeeld.
Het was een sportieve wedstrijd waarin ESA vanaf de start hun tegenstander onder druk zette en hen weinig ruimte liet om echt gevaarlijk te worden.
Ondanks de spanning en druk speelden onze boys vrij en presteerden ze stuk voor stuk op hun niveau. Een echte teamprestatie.
Een verdiende overwinning en dikverdiend kampioenschap.
In de competitie 1ste klasse-04 ongeslagen kampioen geworden.
Complimenten aan alle jongens en hun trainers Mathieu en Marbe. Er volgde een gezellig feestje op het veld met fakkels en vuurwerk, in de kantine met champagne en friet en een hele leuke afsluitende BBQ voor dit vriendenteam!!!

Gefeliciteerd Dagmawi, Guus, Halit, Hidde, Julian, Keith, Mick, Mex, Roman, Stefan, Tomas.