Voorbeschouwing l Alverna ontvangt kampioen Juliana’31

As Zondag gaat Alverna voor de laatste competitiewedstrijd het veld op, of dit ook de laatste wedstrijd dit seizoen is blijft de vraag.

Kans op vervolg is mogelijk, maar we hebben dat niet zelf in de hand. Begonnen moet er worden met winst op kampioen Juliana’31, en dan ook nog zal Leones moeten verliezen van sv Top. Maar zoals wel vaker de laatste tijd in het voetbal, niets is onmogelijk. Leones heeft de laatste zes wedstrijden slechts drie punten gehaald, en de laatste drie wedstrijden gingen verloren. Dus ze zitten niet in de beste fase van het seizoen. Ook Woezik zit nog op het vinkentouw, met evenveel punten als Alverna. Maar zal dan wel met grote cijfers van Tilburg moeten winnen, omdat Woeziks doelsaldo slechter is . Maar alles begint met winst op Juliana, dat als kampioen de teugels kan laten vieren. De ploeg uit Malden verloor slechts twee keer dit seizoen, in de maand April speelde ze slechts twee keer en verloren beide wedstrijden. Daarna hield toekomstig Alverna spits Bart Schiks Juliana op koers door in Oss in de topper tegen Top, in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren.

Door verder Oirschot en ’t Zand over de knie te leggen haalde ze vorige week het kampioenschap binnen. Spits Thijs Hendriks (15 dlp) zal er zeker niet bij zijn, hij moest met een knieblessure op een nare manier zijn mooie carriere beeindigen. De eerdere wedstrijd dit seizoen was een makkelijke prooi voor Juliana, op een stormachtig ‘Broeklanden’ werd met 3-0 gewonnen. Als Alverna de nacompetitie wil halen zullen ze nog een keer alles moeten geven, dit zal moeten zonder Dennis Arts, Danny Meijer en de vorige week met een hersenschudding uitgevallen Sander Bisseling. Verder zal de wedstrijd staan in het teken van ‘afscheid’, afscheid van technisch duo Jeffrey Kooistra en Judith Thijssen, plus afscheid van diverse spelers.

Hierbij wil ik er toch twee uitlichten, Sven van Gelder en Martijn de Groot. Sven speelde acht jaar ‘op’ Alverna en groeide uit tot echte Alvernees, en is ‘all time’ topscoorder( kom maar met de reacties). Sven vervolgt z’n carriere bij Excellent. Martijn speelde zeven seizoenen ‘op’ Alverna en werd helaas door diverse trainers als ideale ‘twaalfde’ man gezien, en daarmee worden zijn kwaliteiten niet op waarde geschat. Martijn blijft bij Alverna en gaat bij zaterdag 1 spelen. Mocht er ook voor Alverna een “Liverpool/Tottenham” scenario in het vat zitten, dan speelt men op Hemelvaartsdag een uitwedstrijd tegen Nemelaer om een plaats in de tweede ronde (van vier) van de nacompetitie, voor een plek in de hoofdklasse. En ‘spreken’ wij elkaar volgende week weer.

De wedstrijd Zondag begint om 14:30 uur, en staat olv Dhr S van Zuilichem die Alverna dit seizoen nog niet gefloten heeft.