Hierden verlies op laatste speeldag, maar heeft een superseizoen als debutant in eerste klasse

Voor de laatste competitiewedstrijd reisde Hierden af naar Go Ahead Kampen, dat bij een goed resultaat nog een periode-titel kon pakken. Eindstand 2-1.


Direct in de eerste minuut dwong Wail Doufikar een corner af, welke door doelman Grootkarzijn werd opgevangen.
Een minuut later was Hierden actief, doordat Beelen goed passte op Cloteda, hetgeen tot eveneens een corner eindigde. Uit deze corner schoot Beelen in en werd zijn inzet van de lijn gekeerd.
In de 6e minuut was het Nick Hendriks, die net naast schoot, na voorgeven van Adi Draganovic.
Daarna kende Hierden weinig problemen en had het zelfs een klein veldoverwicht.
In de 14e minuut was het Wilbert Wessels die naast het doel van Grootkarzijn schoot en in de omschakeling probeerden Beelen en Brouwer,Klaassen te bereiken en even later schoot diezelfde
Klaassen uit een vrije trap net naast.
Hierden bleef in de aanval; Cloteda gaf even later een mooie voorzet vanaf rechts, maar vond geen Hierdenaar in de zestien.
Na zo’n twintig minuten toonde Go Ahead wat meer initiatief, hetgeen wat corners opleverde, zonder overigens tot écht goede kansen te komen.
Grootkarzijn maakte een vrije trap nog onschadelijk en Jurrian Zandbergen probeerde een volley, uit een voorzet van Bram Van Enk, maar zijn vizier stond niet op scherp.
In de 39e minuut een lange goede bal van Mijnheer in de 16-meter, welke aanvankelijk werd weggewerkt en in de rebound nog ingezet werd door Beelen.
Twee minuten later was Go Ahead dichtbij de openingstreffer, na een lange aanval; Doufikar schoot in maar de Hierden defensie was tijdig paraat.
En zo werd het rust met een 0-0 en had Hierden het redelijk onder controle, terwijl Go Ahead niet liet zien dat er nog een periode-titel te verdienen viel.
Na de rust bleef Hierden gevaarlijker met pogingen van Klaassen en Beelen.
Denzel schoot in de 50e minuut net over , na balverlies bij Go Ahead; een minuut later de grootste kans voor Go Ahead, nadat Niek Van Enk van dichtbij inkopte op doelman Grootkarzijn, na
voorbereidend werk van Bram Van Enk.In de 53e minuut was het Go Ahead Kampen dat de score toch wist te openen; uit een vrije trap van Nick Hendriks, was het voor de volledig vrijstaande Zandbergen een koud kunstje,
de 1-0 binnen te schuiven.
Hierden leek wakker geschud en kreeg direct goede kansen voor Cloteda & Beelen; Klaassen verliet voor het laatst in het tenue van het eerste team, het veld en werd vervangen door Boutachkourt.
In de 60e minuut schoot Boersma op doelman Tim Noordman.
Brouwer zette daarna vóór en gaf Brouwer en Boersma kansen; Mijnheer gaf nog een prachtpass op Cloteda, die er helaas geen vervolg aan gaf.
In de 68e minuut verschalkte Jansen doelman Noordman bijna in de korte hoek en een minuut later zag Beelen een omhaal, uit een combinatie tussen Clteda en Spoelstra, net naast gaan.
Tegen de verhouding in was het daarna opnieuw Zandbergen, die in 73e minuut, na een lange aanval, binnenschoot: 2-0.
Een kwartier voor het einde, een dubbele wissel bij Hierden; Mijnheer hing voorgoed zijn voetbal aan de wilgen en werd vervangen door Akachar en Beelen maakte plaats voor Haddadi.
In de 80e minuut was Denzel dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal werd in een reflex door doelman Noordman over het doel getikt.
Arjan Wiegers zag in de 83e minuut nog een vrije trap via de lat achter gaan en Haddadi wist een minuut later toch de aansluitingstreffer nog te scoren: 2-1.
Beide ploegen kregen nog kansen in de slotminuten, maar gescoord werd er niet meer en had Go Ahead Kampen door deze winst, de periode-titel te pakken en eindigde Hierden op een keurige 7e plaats in de 1e klasse D.