Sparta Nijkerk grijpt periodetitel op sublieme wijze (FOTOALBUM)

In de voorlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft Sparta Nijkerk goede zaken gedaan door met 3-0 te winnen van vv Berkum uit Zwolle. Eindstand 3-0.

Sparta Nijkerk wint met 3-0 van Berkum Rob Diderik Eric Speelziek

In bovenstaande opstelling werd er om 14.30 uur afgetrapt op de Ebbenhorst. Wesley de Laat speelt op de plek van de geschorste Leon Broekhof.

Best was het allemaal niet wat we te zien kregen in de eerste helft. Het oogde allemaal wat traag en stroperig bij de Spartanen, en Berkum? Tsja, dat was ook allemaal niet geweldig maar zij kregen voor de rust wel de beste kansjes. Het enige noemenswaardige van de eerste helft was de botsing tussen Johnsen Bacuna van Berkum en onze keeper Manuel Hoogewoning. Op een diepe pass van achteruit sprintte de supersnelle Bacuna achter de bal aan, hij vond de uit zijn doel komende Manuel Hoogewoning op zijn pad. Manuel bleef voor zijn doen best wel lang liggen en de schrik vloog ons om het hart. Enkele tellen later stond hij toch weer op en kon de wedstrijd vervolgen.

 

De tweede helft ving aan met een wissel bij de Spartanen. Mohammed al Haydar bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Bryan Burgerhout. Het moet hebben gespookt in de kleedkamer want in de tweede helft zagen we meteen al een gretiger Sparta Nijkerk. De tot dan toe zo goed als onzichtbare Gilbrano Plet kwam nu zowaar eens zijn tegenstander voorbij. En vlot in de tweede helft kwamen de Spartanen dan ook terecht op voorsprong 1-0. Dit gebeurde via Rob Diderik, zijn totaal mislukte voorzet ging er in de korte hoek in en kan volgens mij nooit als doelpoging zijn bedoeld. De expressie op het gezicht van Rob verraadde dat ook! De Zwolse keeper van Hoof ging hier ook niet helemaal vrijuit. Maar goed hij telt voor één, net zoals een fantastische omhaal. Het geloof in een goede afloop groeide bij Sparta Nijkerk en de daadkracht nam nog meer toe. Berkum kwam er nu helemaal niet meer aan te pas. In de 63e minuut noteren we een grote kans voor Frank Heus. In de 85e minuut was er een perfecte assist van Gilbrano Plet op de vrij staande Frank Heus 2-0.

Dit gebeurde net nadat Berkum-speler Yoram Zandvliet geblesseerd van het veld was gedragen en Berkum al was uitgewisseld en dus met 10 man verder moest. Yoram is per ambulance afgevoerd. Sterkte met het herstel Yoram! De schrik sloeg toch nog even toe bij de Spartanen toen scheidsrechter Meilink plotsklap naar de penaltystip wees in het Spartaanse doelgebied. Ongeloof zowel binnen als buiten het veld. Een overtreding van een Spartaan zou de reden zijn van zijn beslissing. Hij werd echter door zijn assistent gevraagd om even te komen overleggen en na dit overleg werd er besloten tot een vrije trap “net” buiten de zestien. Die vrije trap leverde helemaal niets op voor Berkum. Op het eind van de wedstrijd, zo’n twee minuten in de blessuretijd was het aanvoerder Donny van der Wal die de Nijkerkers op een mooie 3-0 voorsprong zette.

Na deze laatste thuiswedstrijd werden de spelers die Sparta Nijkerk gaan verlaten bedankt voor hun inzet en werd Nico Fiegen benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging Sparta Nijkerk en tot Erelid van de Business Club.

Met deze overwinning wonnen de Nijkerkers ook meteen de periodetitel en dat was reden voor feestje. Een feestje waarbij best wel veel spelers uitblonken door vlotte afwezigheid. Da’s jammer, vooral voor de mensen die het altijd maar weer organiseren.

FOTOGRAAF: MARJET VAN RUITENBERG

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM