5D: RVW kampioen, overzicht deelnemers en programma nacompetitie

Dankzij een 0-5 overwinning op SVHA is RVW officieus kampioen geworden van de 5e klasse D. De ploeg uit Renkum heeft evenveel punten als Loo, maar nog een wedstrijd tegoed en een doelsaldo dat 17 goals beter is.

Zondag kan RVW het welverdiende kampioenschap vieren met een thuisduel tegen De Paasberg.  De ploeg van trainer Peter van den Borden won alle duels na de winterstop en speelt volgend seizoen weer de Renkumse derby tegen CHRC. Loo (2-0 zege tegen tiental Edesche Boys), SC Rijnland (0-3 winst bij SDZZ) en SDOO (ondanks 3-2 verlies tegen Gelders Eiland) spelen nacompetitie.

Kampioen: RVW
Beste periodekampioen: Loo
1 na hoogste periodekampioen: SC Rijnland
Laagste periodekampioen: SDOO

Loo speelt op zondag 2 juni op neutraal terrein tegen RKPSC voor een plek in de 4e klasse. SC Rijnland speelt op diezelfde zondag tegen SC Meddo om promotie, alleen wanneer SC Meddo onverwachts nog kampioen wordt is VV Etten de tegenstander. Koploper van de 5e klasse C VV Etten moet dan de laatste competitiewedstrijd uit tegen Bredevoort verliezen en SC Meddo moet dan wel op bezoek bij Westendorp winnen.

SDOO kent een lastiger traject om te promoveren. Eerst moet de ploeg uit Heteren op donderdag 30 mei afrekenen met de laagst geklasseerde periodekampioen van de 5e klasse F. Hiervoor komen met Alexandria, Basteom, VV Voorst, FC Zutphen en VV Zelhem nog vijf ploegen voor in aanmerking. De winnaar van deze tussenronde speelt op 2 juni tegen het Apeldoornse ZVV’56 om een plaats in de 4e klasse.

Afhankelijk van de verschillende eindstanden kan er mogelijk nog een extra herkansing volgen voor een verliezer van de promotiewedstrijd. Dit in verband met vrijgekomen plaatsen door ploegen die uit het zondagvoetbal verdwijnen. De KNVB verwacht hier volgende week maandag of dinsdag uitsluitsel over te kunnen geven.

©Door onze redactie