Voorbeschouwing l Spits Wout Blasman blikt vooruit op de Achterhoekse kraker RKZVC – Silvolde

Deze week blikken wij vooruit op de komende thuiswedstrijd op zondag 19 mei a.s. tegen Silvolde. Met wie anders kunnen wij dit doen dan met Wout Blasman. Oud speler van Silvolde, op dit moment een van de spitsen van RKZVC en met ingang van komend seizoen wederom spelend voor Silvolde.

Door: RKZVC

Hij heeft het over zijn keuze voor RKZVC, de keuze om RKZVC nu toch weer te verlaten en ook wil hij nog wat zeggen tegen de jongens van de A, aan wie hij de tweede seizoenshelft training heeft gegeven!

Silvolde wilde jou in de afgelopen winterstop ook hebben, maar toch koos je voor RKZVC. Waarom deze keuze?
Afgelopen zomer ben ik naar GVVV gegaan vanwege mijn sportieve ambities. Ik werd gescout door de technische commissie en dus niet direct door de trainer, die het vervolgens niet echt in mij zag zitten. Vervolgens kwam ik helaas weinig aan spelen toe en om toch te spelen, heb ik gekozen om ergens anders te gaan voetballen. Toen is de keuze gevallen op RKZVC. Toentertijd leek het voetballen bij RKZVC mij beter voor mijn ontwikkeling, gezien de ontwikkeling die de huidige spelers doormaakten en de positie waar zij toen op stonden. Daarnaast had ik een goed gevoel bij de club en de mensen met wie ik daarvoor heb gepraat.
Hoe kijk je nu tegen die keuze aan? Sta je er nog achter?
Nog altijd sta ik 100% achter mijn keuze. Het is wel anders gelopen dan ik voor tijd had verwacht, maar ik heb wel super veel geleerd dit seizoen. Het heeft mij als persoon verrijkt en mij als spits verbreed. Ik heb gespeeld in een andere spelvorm dan bij Silvolde en daar heb ik veel aan gehad.

Hoe heb jij het afgelopen halve jaar beleefd?
Vanaf het begin ben ik goed opgevangen door de jongens van het team, daarover ben ik erg positief. Ik kwam opeens halverwege het seizoen binnen en dat is ook voor de anderen even wennen. In het halve jaar heb ik ontzettend veel geleerd en daarnaast is er echt een topsfeer in het team met een goede staf daaromheen. Dus het afgelopen halve jaar heb ik positief beleefd.

Waarom heb je nu toch weer de keuze gemaakt om (alsnog) terug te keren naar Silvolde?
Ik heb voor mezelf deze keuze gemaakt omdat ik denk dat ik bij het spel van Silvolde toch meer tot mijn recht kom. De speelstijl van Silvolde past meer bij mij. Ik ben meer een eindstation, meer de afmaker van voorzetten. Daar haal ik mijn energie uit. Bij Zieuwent ben ik meer een tussenstation. Daar wordt van mij verwacht dat ik de bal ophaal en het spel verleg daar waar nodig. Daarmee kom ik nou eenmaal minder in mijn spel en worden mijn kwaliteiten minder gebruikt. Maar daarom heb ik wel juist veel geleerd van afgelopen seizoen. Ik denk sowieso dat ik mij nu als spits heb verbreed en verrijkt.

Het afgelopen halve jaar heb je ook training gegeven aan de jongens van de A, hoe is dat bevallen? Is er nog iets dat je tegen die jongens wil zeggen?
Met de jongens van de A is het ook een leuke tijd geweest. Het is een hartstikke leuke groep. Zij houden van een dolletje, maar als het moet wel serieus zijn en zo ben ik zelf ook. Mede daarom is er wat mij betreft zeker een klik met de jongens. Daarnaast wil ik de jongens zelf ook een compliment geven. Het is goed om te zien hoe zij met alles zijn omgegaan, een nieuwe trainer op de donderdag, andere situatie en de omgang met elkaar. Het was voor mij ook een nieuwe doelgroep en ik wil hen ook bedanken dat ik veel van hen heb kunnen leren.

Na de winterstop stond Silvolde nog op de een-na-laatste plek. Zij zijn ondertussen maar liefst acht plaatsen gestegen en staan nu zevende. De laatste vier wedstrijden hebben zij allemaal gewonnen (waaronder tegen de twee hoogst geklasseerde teams in de competitie), met maar één doelpunt tegen. Wat verwacht je van komende wedstrijd?
Ik verwacht een mooie maar zeker lastige wedstrijd met hopelijk veel publiek. Aan ons de taak om te winnen, al zal dat erg lastig worden. Het is zoals je al zegt knap wat zij de afgelopen wedstrijden voor elkaar hebben gekregen. Dat is ook hetgeen wat zij de afgelopen jaren telkens voor elkaar hebben gekregen: met weinig tegendoelpunten het veel teams erg lastig maken. Wij moeten gewoon volle bak gaan en alles geven. Dan heb ik het gevoel dat de competitie nog erg mooi kan eindigen voor ons.

Ga je juichen als je scoort?
Zeker. Ik speel nu voor Zieuwent en dan is er maar een ding belangrijk: winnen en de nacompetitie halen.

Wat verwacht je van het eind van de competitie?
Hoe en waar we eindigen, durf ik niet te zeggen. Dat is lastig omdat er de afgelopen weken telkens veel veranderde en iedereen veel punten laat liggen. Ik zeg je wel: als wij twee keer winnen, ga ik er van uit dat wij de nacompetitie halen.