Off-day Roda Boys thuis tegen Wilhelmina’26 (FOTOALBUM)

In het duel met Wilhelmina ’26 liet Roda Boys weer een kans liggen om nog wat van het seizoen te maken liggen. In een met name na rust spannend duel maakte Roda Boys een 0 – 2 achterstand ongedaan door op gelijke hoogte te komen. Eenieder verwachtte dat Roda nu door zou gaan drukken en zo ge wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken. Eindstand 2-3.

Echter… niets was minder waar, want vrij snel na de gelijkmaker was het Wilhelmina dat getreuzel van de Roda defensie afstrafte door de 2 – 3 binnen te schieten.

Het begin van de wedstrijd was na 4 minuten al desastreus te noemen. In een scrimmage voor het Roda doel was het slecht wegwerken er debet aan dat de bal via een Roda speler in het Aalster doel belandde.

 

Roda Boys kwam daarna wel enkele malen gevaarlijk door, maar daar werd onvoldoende mee gedaan om echt gevaarlijk te kunnen worden. Alleen een pegel van Martijn de Wildt werd door de doelman van Wilhelmina ’26 Martijn Knoop buiten getikt.

Na ongeveer een kwartier maakte Marco van Hemert als vervanger van de geblesseerde Paul van de Elzen zijn opwachting in het Aalster doel.

In de 32sste minuut was hij volkomen kansloos toen vanaf de linkerzijde van het veld Tim de Laat met een fraaie curve de bal in de voor hem rechter bovenhoek krulde.

Er moest was gaan gebeuren. Er werd aanvallend gewisseld, waarbij uiteraard de risico’s om op een counter te lopen steeds groter werden.

 

Na de rust moet Roda Boys komen en dat leverde na 54 minuten een makkelijk gegeven strafschop op die door Martijn de Wildt snoeihard werd binnen geschoten. Toen 10 minuten later Maverick van Maaren met het hoofd de bal klaar legde voor Jordy de Wil en hij in de lange hoek binnen schoot was er nog een half uur te spelen en had Roda de pot naar zich toe moeten trekken Helaas kwam door geklingel 5 minuten later via Samuel Hartgers
Wilhelmina weer op voorsprong en die zouden ze tot het eind toe vast houden. Al kreeg na die 2 – 3 Roda via o.a. Jordy de Wit nog uitstekende kansen om te scoren. Steeds lag de keeper of stond de Aalburgse defensie Roda treffers in de weg.

Doordat Woudrichem ook maar 1 punt over hield aan hun duel met Tricht is er voor Roda nar een “zeer waterig”kansje om de vierde plaats te behalen. Alleen zal er dan wel gewonnen moeten worden in Zwijndrecht van Pelikaan, dat koploper Nivo Sparta tot op 2 punten is genaderd. Je weet het nooit. Er zijn dit seizoen op heel velden gekkere dingen gebeurd.

FOTOGRAAF: GERALD VAN ZANTEN

KLIK HIER VOOR HET ALBUM