Nivo Sparta blijft koploper na de topper tegen vv Papendrecht (FOTOALBUM)

N.I.V.O.-Sparta blijft de koploper in de Tweede Klasse F. De topper tegen Papendrecht eindigde in 1-1. Topscorer Frenk Schaap tekende in de blessuretijd voor de gelijkmaker waardoor het verschil tussen beide ploegen minimaal twee punten blijft.

 

 

Voorafgaand aan het duel was duidelijk wat er moest gebeuren. Papendrecht. de nummer twee van de ranglijst, moest winnen. N.I.V.O.-Sparta had minimaal twee punten voorsprong, afhankelijk van de uitspraak van de beroepscommissie, en moest vooral niet verliezen.

N.I.V.O.-Sparta begon het duel met druk op de Papendrechtse verdediging. Die druk zwakte al snel af. Papendrecht stond tactisch gezien sterk en had een weerwoord op N.I.V.O.-Sparta. Nadat in de scrimmage N.I.V.O.-Sparta via Frenk Schaap de doelman van Papendrecht op zijn weg vond, was het aan de andere kant wel raak.

Jay Luciano was een constante plaag voor de N.I.V.O.-defensie en zeker voor linksback Yri Schalkx. De ploeg van Theo de Boon kon dan ook niet voorkomen dat vanuit een counter het Papendrecht was die scoorde. Het was Koen Lighaam die na een kleine twintig minuten scoorde. Na die goal was er nog voldoende spanning maar weinig goed voetbal in Zaltbommel. Laten we stellen dat vaker zo is in op toppers.

Ook na rust een wisselend beeld. De eerste grote kans was voor Papendrecht. Daarna was N.I.V.O.-Sparta het meest gevaarlijk. Daan Schreuders schoot van dichtbij over, terwijl een inzet van Willem Looijen op ongelofelijke wijze van de lijn werd gehaald. Lang bleef het in Zaltbommel dus bij 0-1 voor Papendrecht. Toch zou alles nog veranderen.

In blessuretijd kwam N.I.V.O.-Sparta namelijk nog terug. Het was Frenk Schaap die profiteerde en de 1-1 aantekende. Het leidde tot frustratie aan Papendrechtse zijde. Niet gek natuurlijk, met nog maar twee wedstrijden te gaan blijft N.I.V.O.-Sparta de beste papieren te houden. Mo Nikbahkt ging mee in de emotie en kreeg twee keer geel en dus rood.

N.I.V.O.-Sparta blijft met het gelijke spel op kampioenskoers. Met twee overwinningen in de volgende twee duels is het dan ook daadwerkelijk het geval. In elk ander geval is de ploeg afhankelijk van de resultaten van Papendrecht en Pelikaan die beiden op 2 punten staan.

In het geval van Papendrecht kan de achterstand van 2 hoger uitvallen. Door de tuchtcommissie werd al een punt in mindering gebracht. Papendrecht is hier tegen in verweer gegaan. Na afloop ging het (bijna) weer mis. Papendrecht heeft dus zeker de schijn tegen.

 

Fotograaf: Gijs van Tuijl

KLIK HIER VOOR HET ALBUM