4D l Inhaalduel HC’03- GVA van groot belang in spannende strijd om nacompetitietickets

Arnhem – Donderdagavond staat in Drempt het inhaalduel tussen HC’03 en GVA op het programma, een zespuntenduel in de 4e klasse D waar nog acht ploegen strijden om promotie naar de derde klasse. 


Normaal gesproken wordt DVV kampioen en plaatst Jonge Kracht zich als nummer twee voor de nacompetitie, daarachter zijn nog zes clubs in de race om een nacompetitieticket.

DVV heeft met nog drie wedstrijden op het programma een voorsprong van zes punten op Jonge Kracht. Zondag staat voor de koploper de beladen derby in en tegen Groessen op het programma, daarna volgen met RKPSC en Veluwezoom twee zwakkere tegenstanders waardoor we wel een Duivens kampioenschap durven te voorspellen. Jonge Kracht wordt knap tweede en de roden uit Huissen zijn als winnaar van de tweede periodetitel sowieso al geplaatst voor de nacompetitie. Naast Jonge Kracht zullen ook de nummer drie uit de eindstand en de winnaar van de derde periodetitel zich plaatsen voor de promotiewedstrijden.

Zoals in de onderstaande stand te zien is, zijn de verschillen in de subtop minimaal. HC’03 kan donderdagavond bij winst op GVA de derde plaats overnemen en tegelijkertijd een streep door de ambities van GVA zetten. De club uit Doornenburg is bij winst echter weer terug in de race.

 1. Angeren 23.43 (+36)
  4. GSV’38 23.43 (+28)
  5. HC’03    22.41 (+21)
  6. Groessen    23.41 (+26)
  7. Westervoort    23.41 (+10)
  8. GVA        22.35 (+18)

Zondag staan met Angeren-HC’03 en GSV’38-GVA bovendien twee onderlinge duels op het programma, die ook meetellen in de strijd om de derde periodetitel. Zonder Jonge Kracht en DVV is dit de stand in de strijd om de derde periodetitel:

1. Angeren    6.14 (+26)
2. HC’03    6.13 (+15)
3. GSV’38    6.13 (+7)
4. Westervoort    6.13 (+5)

Angeren heeft dus de beste papieren om zich te plaatsen voor de nacompetitie, al is het programma met HC’03 (thuis), GVA (uit) en Westervoort (thuis) zeker niet makkelijk. Hoewel de strijd bovenin en onderin (degradant Eendracht, nacompetitie voor handhaving RKPSC en Veluwezoom) gestreden lijkt, biedt de strijd om plek drie en de derde periodetitel genoeg aanleiding deze competitie de komende weken met bovengemiddelde interesse te volgen.

©Door onze redactie