Zege op GVVV geeft FC Lienden meer lucht (FOTOREEKS)

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag op bezoek bij FC Lienden haar reeks van drie overwinningen op rij niet weten uit te breiden. De ploeg van trainer Niek Oosterlee zakte volledig door de ondergrens en verloor met 2-0 van de Betuwse laagvlieger.

Door: GVVV
Al vroeg in de wedstrijd kreeg G.V.V.V. de eerste klap te verduren. Roy Terschegget ging na zes minuten naar de grond met een knieblessure. Nader onderzoek moet de exacte blessure en eventuele beschadigingen vaststellen. Simon Brouwer was zijn vervanger.

 

Weinig kansen

Het was het enige noemenswaardige moment in een zwakke openingsfase, die werd gekenmerkt door slordig balverlies aan beide zijden en ploegen die de kwaliteiten van de doelmannen geen enkele keer op de proef stelden. Na een kwartier mocht Soufiane Laghmouchi pas voor de eerste keer op doel schieten, maar de aanvaller kon in het schot te weinig overtuiging leggen waardoor doelman Jonkerman het rolletje gemakkelijk kon oprapen.

Mo Bendadi kreeg na 25 minuten een grote kans om zijn oude werkgever pijn te doen, maar oog-in-oog met de sluitpost schoot Bendadi het speeltuig op de voet van Jonkerman. Het was een van de spaarzame momenten die het aanwezige publiek in verroering bracht.

 

Snelle openingstreffer

Vier minuten na de start van de tweede speelhelft viel er al direct meer te noteren dan in de gehele eerste helft. Salim Mansouri wist al draaiend de bal via de binnenkant van de paal achter Johan Jansen te werken en daarmee zijn ploeg op een zeer welkome voorsprong te schieten. Sherwin Grot had drie minuten later de ultieme mogelijkheid om de gelijkmaker al snel te produceren, nadat hij op het randje van buitenspel op het doel kon afgaan. De snelle spits zag in zijn ooghoeken Soufiane Laghmouchi mee opkomen, op wie hij besloot af te geven. Het snelle ingrijpen van Shuremy Felomina voorkwam dat zijn ploeg al gauw haar voorsprong zag verdwijnen.

 

Even later slaagde Sherwin Grot er niet in om Simon Brouwer in kansrijke positie te bedienen. De bal werd niet goed in de doelmond gelegd, waardoor het speeltuig achter Brouwer terecht kwam en FC Lienden accuraat kon ingrijpen.

 

Snelle counter

De thuisploeg leek steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het was vooral te danken aan de zeer matige vertoning van G.V.V.V. en het gebrek aan echte weerstand van de Veenendalers, waardoor FC Lienden – soms per ongeluk – opeens kansrijke momenten beleefde. Het was dan ook aan Johan Jansen te danken dat G.V.V.V. niet al een halfuur voor tijd de tweede treffer om haar oren kreeg. Toch kon ook de Veenendaalse goalie niet voorkomen dat het tien minuten later alsnog 2-0 werd. Na een hoekschop van G.V.V.V. kon de thuisploeg snel counteren en profiteren van de ruimte die opeens achterin lag. Uiteindelijk wist Ayrton Statie de bevrijdende tweede treffer voor zijn ploeg te verzilveren.

Zo kwam er na drie overwinningen op rij opeens een hard einde aan de goede reeks. G.V.V.V. verloor in Lienden zowel de wedstrijd als haar aanvoerder, die uitviel met een blessure.

 

FC Lienden – G.V.V.V. 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 49. Salim Mansouri 1-0, 74. Ayrton Statie 2-0.

 

Gele kaart: 68. Abdel Metalsi (FC Lienden)

 

Opstelling FC Lienden: Thom Jonkerman, Djamel Boerstra, Abdel Metalsi (83. Clarence Hasselbaink), Rafael Uiterloo (81. Jesse van Baal), Frank Wiafe, Milad Intezar ©, Salim Manzouri, Marlon Versteeg (88. Yassine Zakir), Yusef Bilen, Ayrton Statie, Shuremy Felomina.

 

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen; Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Bart Hulsbos, Taoufik Adnane; Roy Terschegget © (8. Simon Brouwer), Mart de Jong (58. Jeremy de Graaf), Danny de Leeuw; Mo Bendadi, Sherwin Grot, Soufiane Laghmouchi (78. Robin Mulder).

 

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

FOTOGRAAF: Joop Kappert